Όταν ο Άδωνις ερωτεύτηκε τους κομμουνιστές – Συγχαρητήρια από τον υπεύθυνο επενδύσεων του ΚΚ Κίνας στον υπουργό ανάπτυξης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποδεικνύει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους κομμουνιστές, αρκεί αυτοί να συμπεριφέρονται σαν καπιταλιστές.

Ένα από τα παράπλευρα θετικά της επιδημίας του κορονοϊού, είναι ότι έφερε στο φως τα φιλοκομμουνιστικά αισθήματα του υπουργού ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη που ποτέ δε φανταζόσασταν ότι είχε. Ναι, ο άνθρωπος που έκανε πολιτική καριέρα με ρητορική για “ιδεολογική ηγεμονία” της αριστεράς, που με τον αδερφό του αλάλαζε στις εκπομπές του πως οι κομμουνιστές “θα μας σκοτώσουν δηλαδή”, που είχε έμβλημά του το κωλόχαρτο που στερούν από το λαό οι μισητοί μαδούροι δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Πριν λίγες μέρες, αρθρογραφώντας από τις στήλες του “Φιλελεύθερου”, ο υπουργός ανάπτυξης δήλωσε “Στο πλευρό της Κίνας”, διαβεβαιώνοντας πως στη χώρα μας “οι Κινέζοι πολίτες είναι ευπρόσδεκτοι”, και πρόσθεσε πως οι σχέσεις των δύο χωρών “ποτέ δεν ήταν καλύτερες”.  Απαρίθμησε επίσης τις σημαντικότερες επενδύσεις κινεζικών εταιρειών στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πόσο καλή ήταν ως τώρα η εμπειρία με τους Κινέζους επενδυτές. Δήλωσε μάλιστα “ενθουσιασμένος με την Κίνα”, κι ότι “θαυμάζει πόσο γρήγορα προοδεύει”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλαδή θαυμάζει μια χώρα όπου κυβερνάει ΚΚ κι επιζητά ακόμα στενότερη συνεργασία μαζί της. Κλείνει τα στόματα των κακοπροαίρετων που τον θεωρούν ακροδεξιό, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους κομμουνιστές, αρκεί εκείνοι να συμπεριφέρονται σαν καπιταλιστές. Μακριά από δογματισμούς και αγκυλώσεις, ο Γεωργιάδης αναγνωρίζει το καλό για τον ελληνικό καπιταλισμό απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Αλλά και η άλλη πλευρά δεν αποδεικνύεται αχάριστη, αφού ο υπεύθυνος επενδύσεων της κινεζικής κυβέρνησης, αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (θεσμός που από μόνος του ακούγεται επαναστατικός όσο δεν πάει) απηύθυνε επιστολή στον Έλληνα υπουργό, την οποία του παρέδωσε ιδιοχείρως ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα.

Σε αυτή ο Ning Jizhe εκφράζει «την πιο ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου προς εσάς και την Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την ανεπιφύλακτη υποστήριξη σε αυτή την κρίσιμη στιγμή». Αναφέρεται στην – πραγματικά μεγάλη – μάχη που δίνουν οι αρχές ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού και υπόσχεται εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας, τόσο στο λιμάνι του Πειραιά, που χαρακτηρίζει “ναυαρχίδα του πρότζεκτ “μια ζώνη ένας δρόμος”, αλλά και μέσω νέων επενδύσεων στην ενέργεια, τις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες και άλλα.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το λιμάνι του Πειραιά, είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς ποιος είναι πιο “κομμουνιστής” μεταξύ Άδωνι και κινεζικής κυβέρνησης. Το καλύτερο σε όλα αυτά είναι ότι αυτή η ανταλλαγή φιλοφρονήσεων φιλοξενήθηκε εκτενώς από το liberal.gr (ίδιας ιδιοκτησίας με το “Φιλελεύθερο” εξάλλου), όπου πριν λίγες μέρες είχαμε θαυμάσει πόνημα συντάκτριας και γνωστής σοσιαλμιντιακής περσόνας για τους κακούς κομμουνιστές που σκορπάνε κορονοϊό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: