«Όταν μιλάω εγώ, θα χαλαρώνετε…» – Ο Μπαλάσκας σε ρόλο τηλε-νταή, χτυπά το χέρι του στο τραπέζι!

“Σκασμός, εγώ μιλάω…” – Ο Μπαλάσκας θύμισε τον μπάτσο των Απαράδεκτων, χλεύασε την 18χρονη που καταγγέλλει σεξιστική παρενόχληση από τους αστυνομικούς και είπε προκλητικά πως οι διαδηλωτές επιδιώκουν νέο Κορκονέα και έναν νεκρό πολίτη!

Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι ο ρόλος του μπάτσου στους Απαράδεκτους είχε κάποιες σεναριογραφικές υπερβολές, αλλά όλα από τη ζωή είναι βγαλμένα.

-Σκασμός, εγώ μιλάω…

Σήμερα το πρωί, ο Μπαλάσκας στο ΜΕΓΚΑ μας έδειξε ζωντανά στην τηλεόραση τη νοοτροπία του μπάτσου, το αρχέτυπο του οργάνου που δε σηκώνει πολλά-πολλά και απαιτεί να βγάλουν όλοι τον σκασμό, όταν μιλάει.

Ο δημοσιογράφος αναφέρεται στις καταγγελίες για τις αστυνομικές δυνάμεις που βγάζουν τον κόσμο από τις πολυκατοικίες και τον σέρνουν στο τμήμα, με τον Μπαλάσκα να απαντά πως… δεν πρέπει να φοβίσουμε το αστυνομικό προσωπικό!

Το άκουσα και εγώ αυτό. Έχουμε πει πως όπου υπάρχει καταγγελία, πρέπει να διερευνηθεί. Δεν πρέπει να φοβίσουμε το αστυνομικό προσωπικό, γιατί τραβάει όλο το λουρί, όλη την πίεση και όλο το ζόρι. Για να ‘μαστε λίγο προσεκτικοί. Για να ‘μαστε λίγο προσεκτικοί (σ.σ.: με υψωμένη φωνή και έμφαση)… Απευθύνομαι ένθεν και ένθεν, γιατί ήδη στα προσωπικά site των αστυνομικών γίνεται χαμός, να μην πω κάτι άλλο.

Οι δημοσιογράφοι τον ρωτάνε διευκρινιστικά αν εννοεί πως δέχονται απειλές στα προσωπικά τους προφίλ, αλλά αυτός αγνοεί την ερώτηση και συνεχίζει, με τη… συνδικαλιστική του ιδιότητα.

Να μην ξύνουμε το επαγγελματικό συναίσθημα των αστυνομικών! Και μιλάω ως συνδικαλιστής, αντιπρόσωπος και εκπρόσωπος των εργαζόμενων αστυνομικών. Να είμαστε λίγο προσεκτικοί σε οτιδήποτε κάνουμε. Πολύ καλά κάνει η αστυνομία και ερευνά τυχόν αυθαιρεσίες αστυνομικών, αλλά όχι να βγάλουμε στη φόρα και να αρχίσουμε πρωί-πρωί στα κανάλια και να λέμε ότι έχουμε 500 περιπτώσεις παραβιάσεων ατομικών ελευθεριών από αστυνομικούς.

Αμέσως μετά, ο Μπαλάσκας χλευάζει την 18χρονη κοπέλα και τις πολύ σοβαρές καταγγελίες που κάνει για απαράδεκτη μεταχείριση από τους αστυνομικούς, λέγοντας πως βαρύνεται με δεκάδες κακουργήματα!

Άκουσα τη δικηγόρο μιας κυρίας χτες, που έχει 15, 65, 70 κακουργήματα στην πλάτη της, ότι της έκαναν ανηθικότητες μες στη ΓΑΔΑ. Να το ελέγξουμε, ντάξ… Μην τρελαθούμε κιόλας λίγο, μην παλαβώσουμε…

Ένας δικηγόρος, που βρίσκεται στο πάνελ, αντιδρά σε όσα ακούει και επιχειρεί να παρέμβει, αλλά αυτό προκαλεί το ξέσπασμα του Σταύρου Μπαλάσκα, που χτυπά κιόλας το χέρι του στο τραπέζι και αρχίζει τις “νουθεσίες”, με ύφος χωροφύλακα της δεκαετίας του ’50.

Κ. Μαντά, χαλαρώστε! Αυτά τα χαμηλά, όταν χαλαρώνουμε κ. Μαντά. Όταν θα μιλάω σε αυτά, θα χαλαρώνετε! Όποιος το κατάλαβε, το κατάλαβε. Θα χαλαρώνετε… Πιέστε λίγο καφέ, κ. Μαντά.

Μπορείτε να δείτε το παραλήρημα του Μπαλάσκα στο τέλος του παρακάτω βίντεο, μετά το 18.40. Και την επίμαχη σκηνή “χαλαρώστε, εγώ μιλάω…” μετά το 20.00.

Πιο πριν, ο Μπαλάσκας είχε αγανακτίσει με τις πλατείες και τις δεκάδες κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα σε όλη την χώρα, λέγοντας:

-Ο Χριστός και η Παναγία, τι έχουμε να τραβήξουμε.

Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε με ειλικρινή απορία αν έχουν λάβει εντολή να τις διαλύσουν και εισέπραξε αρνητική απάντηση. Προφανώς, όμως, για τον Μπαλάσκα, οποιαδήποτε κινητοποίηση αντιμετωπίζεται ως μπελάς, κάτια αρνητικό που πρέπει να “τραβήξουν” και όχι ως μια νόμιμη-θεμιτή δημόσια εκδήλωση.

Στη συνέχεια, αποθρασύνεται και λέει πως οι διαδηλωτές αναζητούν νεκρό!

Ίσως κάναμε λάθος. Δε θέλουν νεκρό αστυνομικό, θέλουν νεκρό πολίτη. Θέλουν δηλαδή κάποιος αστυνομικός να σπάσει από όλη αυτή την πίεση, που είναι ασφυκτική. (…) Ψάχνουν νέο Κορκονέα, είναι γνωστό…

Στη συνέχεια, η γνωστή και μη εξαιρετέα (αγαπημένη και πανέμορφη, την αποκαλεί ο Μπαλάσκας) Ε. Βαρελά λέει πως στις διαδηλώσεις δε λειτουργεί η ατομική ευθύνη, για να την συμπληρώσει ο θαυμαστής της, με ψεκασμένα υπονοούμενα.

Δε μιλάμε για ατομική ευθύνη, εδώ. Μιλάμε για άλλα πράγματα, για άλλες, στημένες καταστάσεις!

Οι δημοσιογράφοι τον ρωτάνε εύλογα από ποιον στήνονται και αυτός ρίχνει την μπάλα στην κερκίδα.

Να ρωτάτε τους πολιτικούς, όχι τους αστυνομικούς. Γιατί οφείλω να το πω;

Δεν ξέρουμε ποιος μπορεί να χαλαρώνει, όταν ακούει έναν τόσο επιθετικό, προκλητικό λόγο, σε άψογη χωροφυλακίστικη διάλεκτο, και όταν βλέπει τους ανθρωποφύλακες τελείως χαλαρούς, γιατί γνωρίζουν πως οι πράξεις τους έχουν το ακαταλόγιστο…

Το μόνο βέβαιο είναι πως ο Μπαλάσκας, που έχει μόνιμο στασίδι στα κανάλια, αποδεικνύει με το ύφος του τηλεοπτικού νταή και τη στάση του, πως η αστυνομική βία και αυθαιρεσία ούτε τυχαία είναι, ούτε εξαντλείται σε μεμονωμένα περιστατικά. Είναι κεντρική κατεύθυνση που κάτι μπουμπούκια σαν και αυτόν την εκφράζουν με τον πιο χυδαίο και απροκάλυπτο τρόπο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: