«Οποιος δεν καταλαβαίνει ότι αυτό που συμβαίνει εκεί κάτω είναι πόλεμος του Ισλάμ ενάντια στη Δύση, δεν έχει καταλάβει τίποτα»…

«Αντισημιτισμός» η αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους, «υπονόμευση των διεθνών συμμαχιών της χώρας» η παλαιστινιακή σημαία στο Σύνταγμα, στρώνουν πετραδάκι πετραδάκι τον δρόμο για τα χειρότερα, όσο κλιμακώνεται ο πόλεμος και η ελληνική εμπλοκή. Ας αλλάξουν πλευρό αν νομίζουν όμως ότι ο λαός θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια.

Υποδείξεις…

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης, Κ. Πλεύρης, ούρλιαζε προχτές σε τηλεοπτικό πάνελ ότι ο 22χρονος που κυμάτισε την παλαιστινιακή σημαία στο Σύνταγμα «προσβάλλει τα εθνικά μας σύμβολα». Οτι καλά θα κάνει να πάει να πολεμήσει στην Παλαιστίνη, «αν αγαπάει την πατρίδα του» και όχι «να μεταφέρει τον πόλεμο στη δική μας πατρίδα». Ντράπηκε και η ντροπή με τις υποδείξεις του Πλεύρη στον Παλαιστίνιο πρόσφυγα. Δεν χρειάστηκε όμως πολλή ώρα για να ξεδιπλώσει ολόκληρη τη σκέψη του ο πρώην υπουργός: «Οποιος δεν καταλαβαίνει ότι αυτό που συμβαίνει εκεί κάτω είναι πόλεμος του Ισλάμ ενάντια στη Δύση, δεν έχει καταλάβει τίποτα», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όσοι μουσουλμάνοι κατοικούν στη χώρα μας και στην Ευρώπη, είναι «εν δυνάμει» στρατιώτες στον «πόλεμο των θρησκειών και των πολιτισμών», όπως παρουσιάζουν τώρα τη σύγκρουση του Ισραήλ με τους Παλαιστίνιους. Οπότε, ακόμα κι αν δεν έκανε κάτι μεμπτό ο 22χρονος, σε τίποτα δεν βλάπτει να τον συλλάβουν προληπτικά, ακόμα και να τον επιστρέψουν πακέτο στην εμπόλεμη πατρίδα του, αφού στο μέλλον σίγουρα κάτι κακό θα κάνει στην Ελλάδα! Η προσπάθεια καταστολής ενάντια σε όποιον καταγγέλλει την κατοχή και στηρίζει τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, αρχίζει να παίρνει πολύ επικίνδυνη τροπή. «Αντισημιτισμός» η αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους, «υπονόμευση των διεθνών συμμαχιών της χώρας» η παλαιστινιακή σημαία στο Σύνταγμα, στρώνουν πετραδάκι πετραδάκι τον δρόμο για τα χειρότερα, όσο κλιμακώνεται ο πόλεμος και η ελληνική εμπλοκή. Ας αλλάξουν πλευρό αν νομίζουν όμως ότι ο λαός θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια.

…και υπερβολές

Στο μεταξύ, μέχρι τώρα ακούγαμε για την «αναλογικότητα» στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, για την οποία μιλάνε κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοιποί, χωρίς να λένε βέβαια στα πόσα νεκρά παιδιά είναι «δικαιολογημένη» και «αναλογική» η γενοκτονία από το κράτος του Ισραήλ. Από προχτές μάθαμε και για την «αναλογικότητα» στη δίωξη όσων αγωνίζονται για να έχει ο Παλαιστινιακός λαός ελεύθερη πατρίδα! Και μας το δίδαξε – ποιος άλλος; – ο ΣΥΡΙΖΑ και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Κ. Μπάρκας, ο οποίος έγραψε για την άθλια τρομοκρατική σύλληψη του 22χρονου Παλαιστίνιου: «Θεωρούμε υπερβολική και έξω από κάθε έννοια αναλογικότητας τη σύλληψη και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του νεαρού άνδρα». Μια… υπερβολή – συμπεραίνει κανείς – η προσπάθεια της κυβέρνησης να φιμώσει όποιον δεν στοιχίζεται με την εμπλοκή στα βρώμικα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και την υποστήριξη του συμμάχου τους Ισραήλ.

Από την στήλη “Από…μέρα σε…μέρα” του σημερινού Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: