“Όλες αυτές τις μέρες που κοινώνησα τον κόσμο, βλέπετε να έχω κορονοϊό;” – Θετικός στον COVID-19 ο μητροπολίτης Ιερισσού (VIDEO)

Είναι να απορεί κανείς τι ενέργειες του Εξαποδώ φταίνε και ένας μετά τον άλλον ιερείς και ιεράρχες εντοπίζονται θετικοί στην ασθένεια.

Μεγάλη μπουκιά αντίδωρο φάε, μεγάλη κουβέντα για τον κορονοϊό μην πεις…

Είναι να απορεί κανείς, αφού τόσες έγκυρες πηγές, ανάμεσά τους και η λοιμωξιολόγος Ελ. Γιαμαρέλου της επιτροπής των ειδικών τόσους μήνες μας διαβεβαίωναν ότι στις εκκλησίες και ειδικά στη Θεία Κοινωνία ο κορονοϊός δεν κολλάει, τι ενέργειες του Εξαποδώ φταίνε και ένας μετά τον άλλον ιερείς και ιεράρχες εντοπίζονται θετικοί στην ασθένεια.

Τελευταίο κρούσμα ο μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος, που παρουσίασε συμπτώματα της νόσου την Παρασκευή, με το τεστ του να βγαίνει θετικό και τα γραφεία της μητρόπολης να κλείνουν για 14 μέρες. Ο Θεόκλητος όχι απλά είχε συμμετάσχει στη δοξολογία του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, μαζί με πολλούς ακόμα ιεράρχες της Β. Ελλάδας, οι περισσότεροι χωρίς μάσκες, αλλά μέχρι πριν λίγο καιρό έβγαζε πύρινα κηρύγματα προς τους δυσσεβείς που κατηγορούσαν για διασπορά του ιού τη Θεία Κοινωνία.

Μιλώντας στους πιστούς του για το θέμα, δήλωνε πως είναι “65 ετών” και “τόσες μέρες που κοινωνώ τον κόσμο”, “βλέπετε να έχω κορονοϊό;”. Προς επίρρωση μάλιστα του αδιάσειστου επιχειρήματος, ο Θεόκλητος αναφέρθηκε και στον πνευματικό του, που παρότι για δεκαετίες ιερουργούσε σε σανατόριο φθισικών, δεν κόλλησε ποτέ του φυματίωση, ασθένεια που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τον κορονοϊό, αλλά ας  μην αφήσουμε τέτοιες λεπτομέρειες να χαλάσουν μια ευσεβή ιστορία. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν όταν ο μητροπολίτης αναφέρθηκε στη δική του εμπειρία ως ιερέας των “Φυλακών Ηθών” (ό,τι κι αν εννοεί) στην Τρίπολη, που ήταν ο “HIV και η ηπατίτιδα στο φουλ” (sic), αναφορά που θα προκαλούσε τουλάχιστον αμηχανία σε όσους από το χριστεπώνυμο πλήθος γνωρίζουν τους βασικούς τρόπους μετάδοσης των εν λόγω ασθενειών, αλλά μπορεί ο σεβασμιώτατος να τους αγνοεί και ο ίδιος ή απλά να επαφίεται στην άγνοια του ποιμνίου του.

Σε κάθε περίπτωση, αν κάτι καλό βγήκε από την – ευχόμαστε σύντομα περαστική – περιπέτεια υγείας, ήταν η προτροπή της Ιεράς Μητροπόλεως στο εφεξής οι πιστοί “να προσέχετε τούς ἑαυτούς σας, νά φορᾶμε μάσκα ἐντός καί ἐκτός τῶν Ἱερῶν Ναῶν ἅπαντες”.

Αμήν.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: