Οι Συριζαίοι είναι του Πάιατ τα παιδιά, στο Πολυτεχνείο δεν έχουνε δουλειά

Φαντάροι της ΚΝΕ τιμούν με το δικό τους τρόπο την επέτειο, την ώρα που οι Συριζαίοι αποδοκιμάζονται κι αποχωρούν, προχωρώντας έπειτα σε επιχείρηση αυτοθυματοποίησης.

Δύο αντιτιθέμενες εικόνες σημάδεψαν σήμερα το πρωί τη δεύτερη μέρα των εορτασμών για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Από τη μια φαντάροι μέλη της ΚΝΕ, που κατέθεσαν στεφάνι καταχειροκροτούμενοι από τους παρευρισκόμενους και με το σύνθημα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά»  να δονεί την ατμόσφαιρα. Νέοι με τη στολή τους, με ακάλυπτα πρόσωπα, άφοβα και γνωρίζοντας τις πιθανές συνέπειες της παρουσίας τους στο χώρο, με δεδομένο ότι δεν είναι μακρινά τα περιστατικά κυρώσεων σε στρατιώτες που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις πριν κάποιους μήνες.

Από την άλλη η πολυμελής αντιπροσωπεία του Σύριζα, με επικεφαλής το Γιάννη Μπαλάφα και μεταξύ άλλων τους  Κώστα Γαβρόγλου, Παναγιώτη Ρήγα (τον κύριο που ύψωνε τη γροθιά στη διαβόητη εκδρομή του Σύριζα στη Μακρόνησο), Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Φίλη, που δεν κατόρθωσε καν να μπει στο χώρο, καθώς παρεμποδίστηκε από ομάδα φοιτητών. Μάλιστα το στεφάνι που σκόπευαν να καταθέσουν «επιστράφηκε», καθώς κάποιος από τους παρευρισκόμενους το πέταξε πάνω τους. To γραφείο τύπου του κόμματος εξανέστη και εξέδωσε ανακοίνωση όπου σε άπταιση πασοκική κάνει λόγο «για αυτόκλητους ιδιοκτήτες του εορτασμού», υιοθετώντας παράλληλα και τη γνωστή συντηρητική ρητορική περί «ακραίας μειοψηφίας». Εκείνοι βέβαια που έδωσαν ρέστα ήταν για μια ακόμα φορά τα συριζοτρόλ του διαδικτύου, ορισμένα εκ των οποίων έφτασαν να κάνουν αισχρές λαθροχειρίες και παραλληλισμούς ακόμα και με την αποτυχημένη επιχείρηση φασιστοειδών να εμφανιστούν στο Πολυτεχνείο πριν λίγες μέρες.

Δεν έλειψαν κι εκείνοι που εξέφρασαν ανοιχτά την πικρία τους και τη χολή τους για το “ελευθέρας” της ΚΝΕ, σε αντίθεση με τους δικούς τους εκλεκτούς:

Είναι να απορεί κανείς βέβαια τι είδους αντιμετώπιση περίμεναν όσοι ακόμα προσωπικά -στην περίπτωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προ.Πο Νίκου Τόσκα που συμμετείχε στην αντιπροσωπεία- έκαναν το παν για να προστατέψουν το άγαλμα του Τρούμαν. Εξάλλου ο συγκεκριμένος προσφιλής τους χώρος είναι μάλλον και ο καταλληλότερος για να καταθέσουν στεφάνι ανενόχλητοι, υπό το άγρυπνο βλέμμα του καλού τους φίλου κυρίου πρέσβη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: