Οι… “κουφιοκεφαλάκηδες νεαροί του ΚΚΕ” και το “παιδομάζωμα”… – Χυδαίος αντικομμουνισμός από τον Μητροπολίτη Κονίτσης

Ρεσιτάλ ωμού αντικομμουνισμού από τον Μητροπολίτη, που είπε για τους “κουφιοκεφαλάκηδες νεαρούς του ΚΚΕ”, τις αφίσες που “βεβήλωναν το χωριό”, την “τάξη που αποκαταστάθηκε” με “εθνικά συνθήματα” πάνω σε αυτά του ΚΚΕ και το μνημόσυνο στους… νικητές του Γράμμου

Ξέρατε ότι μπορείτε να βεβηλώσετε έναν τόπο με αφίσες; Αν έχεις αφίσες του ΚΚΕ για τον ΔΣΕ, όλα είναι πιθανά…

Αυτό ακριβώς δήλωσε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας, την περασμένη Κυριακή στον ιερό ναό της Βούρμπιανης Ιωαννίνων, προχωρώντας σε ένα ρεσιτάλ ωμού και πρωτόγονου αντικομμουνισμού από τα χρόνια του μετεμφυλιακού κράτους με αφορμή μια αφίσα και ένα διήμερο εκδηλώσεων του ΚΚΕ για το ΔΣΕ και τη διάσωση των παιδιών που δεν κατέληξαν στις παιδουπόλεις της Φρ(ειδερ)ίκης, αλλά είχαν την τύχη να μεγαλώσουν και να σπουδάσουν στις σοσιαλιστικές χώρες που τα φιλοξένησαν και τους έδωσαν όλα τα εφόδια να προχωρήσουν στη ζωή τους και να γίνουν επιστήμονες.

Στον παραληρηματικό λόγο του, ο Μητροπολίτης Κονίτσης πρόλαβε μες σε δυο λεπτά να εκστομίσει μια σειρά χυδαία ακροδεξιά κλισέ. Ότι το ΚΚΕ βεβήλωσε τον χώρο με τις αφίσες για τις εκδηλώσεις, στο Μουσείο του ΔΣΕ στην Κόνιτσα. Ότι γέμισαν τον χώρο με επιγραφές οι… “κουφιοκεφαλάκηδες νεαροί του ΚΚΕ”, αλλά “δόξα τω Θεώ”, “αποκαταστάθηκε η τάξη”, γιατί “εδώ αγρυπνούμε”, καθώς γράφτηκαν εθνικά συνθήματα πάνω σε αυτά του ΚΚΕ. Επίσης, η Ελλάδα θα ζήσει και θα μεγαλουργήσει, και ότι αυτοί (δηλ οι… εθνικόφρονες”) θα συνεχίσουν το μνημόσυνο για τη νίκη του Εθνικού Στρατού (με τις βόμβες Ναπάλμ των ΗΠΑ) στον Γράμμο.

Δείτε στη συνέχεια όσα είπε αλλά και το επίμαχο βίντεο, όπου ο Μητροπολίτης βγάζει μια σκισμένη αφίσα του ΚΚΕ -που… “βεβήλωνε” τον χώρο.

«Το ΚΚΕ πάλι βεβήλωσε τον ιερό αυτόν τόπο. Πριν από λίγες ημέρες, κάποια μέλη του κόμματος αυτού, σε αφίσες έγραφαν “Διήμερο Εκδηλώσεων Τιμής στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Σάββατο 22 Αυγούστου και ώρα 8 μμ, πολιτική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του μουσείου του ΔΣΕ στη Θεοτόκο Κόνιτσας, με θέμα: ‘Η διάσωση των παιδιών από το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και η συμβολή των Σοσιαλιστικών χωρών’. Κυριακή 23 Αυγούστου, Ιστορικός Περίπατος στο Νοσοκομείο του ΔΣΕ’’. Και πέραν αυτού είχαν γεμίσει τον τόπο με επιγραφές κομμουνιστικές αλλά, δόξα τω Θεώ, η τάξις επανήλθε. Εδώ αγρυπνούμε, να ξέρετε. Ερχόμενοι προς την Βούρμπιανη, είδατε κατά τόπους επιγραφές με εθνικό περιεχόμενο επάνω σε αυτά που είχαν γράψει οι κουφιοκεφαλάκηδες νεαροί του ΚΚΕ. Κι έτσι μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν θα ζήσει και θα μεγαλουργήσει! […] Θα συνεχίσουμε να τελούμε το μνημόσυνο, που απαξιώνει και δεν τιμά η πολιτεία, να καταθέτουμε ένα απέριττο στεφάνι στη μνήμη των ηρωικών αξιωματικών και οπλιτών και να καίμε λίγο ευωδιαστό λιβάνι, που θα δείχνει ότι, όπως το θυμίαμα, έτσι και οι προσευχές μας θα κατευθύνονται στο δρόμο του Θεού»

Εξίσου χυδαία ήταν και η κάλυψη του εθνικιστικού παραληρήματος από τοπικό μέσο, που επιχείρησε να το παρουσιάσει “ανάλαφρα” -σαν λάιφ-στάιλ στήλη- με τίτλο “ο Μητροπολίτης Κονίτσης τρολάρει το ΚΚΕ”.

Όσο και αν… “τρολάρουν” τα γεγονότα όμως, με όσο αντικομμουνιστικό δηλητήριο κι αν ποτίσουν τις νεότερες γενιές, η ιστορική αλήθεια δεν μπορεί να παραγραφτεί και θα φωτίζει σαν φάρος τους αγώνες του μέλλοντος.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

3 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: