Οι ιμπεριαλιστές βομβαρδίζουν τη Συρία – Σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα καλούν οι κομμουνιστές

Οι αμερικάνοι, βρετανοί και γάλλοι ιμπεριαλιστές χτύπησαν τα ξημερώματα με πυραύλους στόχους στη Δαμασκό και τη Χομς. Οι κομμουνιστές καλούν το λαό σε εγρήγορση και σε συγκεντρώσεις κατά του πολέμου, το απόγευμα στο Σύνταγμα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Αυτό που διαφαινόταν να έρχεται τον τελευταίο καιρό, αυτό για το οποίο είχαν σημάνει συναγερμό τις τελευταίες μέρες οι κομμουνιστές, είναι γεγονός. Τα ξημερώματα οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας προχώρησαν στο βομβαρδισμό στόχων και στρατιωτικών βάσεων στην πρωτεύουσα της Συρίας και την πόλη Χομς, ως αντίποινα για την υποτιθέμενη χρήση χημικών όπλων από τον Άσαντ κατά των αντιπάλων του. Οι ρεπόρτερ στις μαρτυρίες τους ανέφεραν τουλάχιστον έξι ισχυρές εκρήξεις και καπνούς πάνω από τη Δαμασκό.

Η Συριακή πλευρά ανακοίνωσε κάνει λόγο για τραυματισμό τριών αμάχων στη Χομς και προβαίνει σε εκτίμηση των υλικών ζημιών. Σε δηλώσεις του στο Ρόιτερ, Σύριος αξιωματούχος είπε πως οι βάσεις που χτυπήθηκαν είχαν εκκενωθεί εγκαίρως κατόπιν σχετικής προειδοποιήσεις από τους Ρώσους, κι εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν, καταρρίφθηκαν από ην αντιαεροπορική άμυνα της χώρας.

Χαρακτηριστικό είναι και το μήνυμα στο τουίτερ του δημοσιογράφου Θ. Αυγερινού από τη Μόσχα, που αναφέρει τα εξής.

Στον αντίποδα, ο Ντόναλντ Τραμπ προέβη σε διάγγελμα, για να πει το γνωστό τροπάριο των αντίποινων για τα χημικά όπλα, ενώ ακολούθησαν αντίστοιχα διαγγέλματα από την Τερέζα Μέι και το Μ. Μακρόν, που ανακοίνωναν τη συμμετοχή των βρετανικών και γαλλικών αντίστοιχα στρατιωτικών δυνάμεων στο χτύπημα. Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου, στρατηγός Ντάνφορντ, είπε πως δόθηκε ένα μήνυμα στον Άσαντ (που δεν είχε πάρει υπόψη το αντίστοιχο περυσινό) και πως δεν προβλέπονται άλλες επιχειρήσεις προς το παρόν.

Κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει όμως. Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία, υπογραμμίζει τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς, και τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που μετατρέπει τη χώρα σε Νατοϊκό ορμητήριο και την εμπλέκει στο μακελειό. Τονίζει πως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντας κινδύνων και ανασφάλειας -και όχι σταθερότητας ή εγγύησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως διαφημίζεται. Καλεί το λαό σε εγρήγορση και σε ένταση του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να απομακρυνθούν οι βάσεις και να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται σε αποστολές εκτός συνόρων.

Οι κομμουνιστές καλούν σε συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 6.30 το απόγευμα στο Σύνταγμα, όπου θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας και θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, στη Θεσσαλονίκη στις 12 το μεσημέρι, στο άγαλμα Βενιζέλου, και σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: