Οι φοιτητές έδιωξαν τα ΜΑΤ από το ΕΜΠ – Την κυβερνητική καταστολή καταγγέλλει η Πανσπουδαστική ΚΣ | Καταλήψεις σε ΑΕΙ ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Η κυβέρνηση επιλέγει την καταστολή! Αφού δεν κατάφερε να φιμώσει του φοιτητές, η κυβέρνηση αξιοποιεί τώρα την τρομοκρατία για να περάσει ένα άδικο νομοσχέδιο.

Αποχώρησαν, κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση των φοιτητών και των εργαζομένων του ΕΜΠ, οι δυνάμεις των ΜΑΤ που εισέβαλαν το πρωί της Δευτέρας στο χώρο του ΕΜΠ, του οποίου οι σχολές με απόφαση των φοιτητικών συλλόγων βρίσκονται υπό κατάληψη.

Την εισβολή δυνάμεων των ΜΑΤ, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή του οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στα διοικητικά συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων του ΕΜΠ, σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν δεκάδες φοιτητές, εκλεγμένους συνδικαλιστές, ερευνητές, ακόμα και τον Αντιπρύτανη φοιτητικής μέριμνας του Πολυτεχνείου!

Στην ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ τονίζουν ακόμη:

«Τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας έχει εκφράσει την εναντίωση της στο απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων και ενώ ήδη πραγματοποιούνται μαζικές διαδηλώσεις, γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις σε όλη την χώρα, η κυβέρνηση επιλέγει την καταστολή! Αφού δεν κατάφερε να φιμώσει του φοιτητές, η κυβέρνηση αξιοποιεί τώρα την τρομοκρατία για να περάσει ένα άδικο νομοσχέδιο.

Αντί για καθηγητές, που αυτή τη στιγμή στο ΕΜΠ διδάσκουν 221 λιγότεροι σε σχέση με το 2009, η κυβέρνηση επιλέγει να στείλει ΜΑΤ !

Οι φοιτητές δεν σκύβουμε το κεφάλι! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο! Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης στα πτυχία και τα δικαιώματα μας. Τα αιτήματα μας για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν και σύγχρονες σπουδές είναι δίκαια.

Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση των φοιτητών και των εργαζομένων του ΕΜΠ, οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν.

Όλοι στις Γενικές συνελεύσεις των συλλόγων μας, στις καταλήψεις και στο νέο μεγάλο συλλαλητήριο την Πέμπτη 18/1, 12:00 στα Προπύλαια!».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: