Ο Ραγκούσης νιώθει ACAB στην τοποθεσία Εξάρχεια – Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την καταστολή

Μια αριστερή πρόταση για απογευματινή έξοδο του Σαββάτου…

Δεν είναι λίγες οι φορές που η πραγματικότητα ξεπερνάει και εξουδετερώνει τη σάτιρα. Έτσι νιώσαμε όταν είδαμε τον Αχιλλέα Μπέο να μιλάει για τα στημένα παιχνίδια για παράδειγμα, αλλά η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να διοργανώσει ομιλία στα γραφεία του στην περιοχή με τον τίτλο “Εξάρχεια: Από το “νόμος και τάξη” στο “τρόμος και πάταξη” βάζει τον πήχη του σουρρεαλισμού σε νέα, δυσθεώρητα ύψη. Ομιλητής της εκδήλωσης ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Ραγκούσης, που λόγω ιδιότητας και μακροχρόνιων αγώνων στην αριστερά πλάι στο ΓΑΠ, το Λουκά Παπαδήμο και τώρα τον Αλέξη Τσίπρα, κρίθηκε ως καταλληλότερος να κατακεραυνώσει το όργιο αστυνομικής βίας που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στα Εξάρχεια και ευρύτερα στο κέντρο της Αθήνας.

Φυσικά, για να μην αδικούμε το ΣΥΡΙΖΑ, από τον τίτλο καταλαβαίνουμε ότι το “νόμος και τάξη” από μόνο του δεν είναι κάτι κακό. Είναι αυτό που εφάρμοζε ο ίδιος, ανοίγοντας κεφάλια εκπαιδευτικών, συλλαμβάνοντας φοιτητές για να προστατεύσει το άγαλμα του Τρούμαν, χρησιμοποιώντας αύρες κατά διαδηλωτών, δέρνοντας συνταξιούχους και εκκενώντας καταλήψεις, αλλά χωρίς να κάνει σόου, όπως προσφυώς είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτά τα στοιχεία αριστερής αναγκαστικότητας δεν μπορούν να συγκριθούν με την ανυπόκριτη χαρά της ΝΔ όταν κάνει τα ίδια και χειρότερα και κάποιος πρέπει να το υπενθυμίσει στους αγνώμονες, που δε βλέπουν τις χαώδεις διαφορές.

Ο Ραγκούσης και ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν εκδηλώσεις με ό,τι περιεχόμενο θέλουν και όπου το επιθυμούν. Το ζήτημα είναι ότι με ελάχιστους μήνες στην αντιπολίτευση νιώθουν προφανώς ήδη αρκετά άνετα να το κάνουν, χωρίς προφανώς να θεωρούν πως το κλίμα “δεν τους σηκώνει” (αν και αξίζει να σημειωθεί ότι για σήμερα αναρχικοί έχουν εξαγγείλει δυο συγκεντρώσεις “ενάντια στην εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια”) και θεωρώντας πως υπάρχει κοινό διατεθειμένο να αγοράσει ή τουλάχιστον να ανεχτεί τον “αναβαπτισμένο” αριστερό ΣΥΡΙΖΑ. Το πόσο δίκιο έχουν σε αυτή τους την άποψη μένει να επιβεβαιωθεί ως την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Κι εδώ δεν εννοούμε “να μην μπορεί να εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια” με όρους χουλιγκανισμού, αλλά καθαρά πολιτικά, όπως δεν εμφανιζόταν εξάλλου τα προηγούμενα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του, για την ακρίβεια από το καλοκαίρι του 2015 και μετά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: