Ο Παναγούλης και η Αναγούλα – Βεβήλωση μνημείου με “αντισεξιστικά” συνθήματα

Αν είχατε συνηθίσει τις βεβηλώσεις μνημείων αγωνιστών από φασίστες, ξεχάστε αυτά που ξέρατε, γιατί πλέον υπάρχει και η “κινηματική” τους εκδοχή.

Αν θέλαμε να παραφράσουμε τον Σαρλ ντε Γκωλ και τη ρήση του πως “η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στους πολιτικούς” , θα ‘λέγαμε πως ο αντισεξισμός και ο αντιεθνικισμός είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να μείνουν στα χέρια όσων θεωρούν πως έχουν αναλάβει εργολαβικά την καταπολέμησή τους. Τι άλλο να σκεφτεί κανείς, όταν αντικρύζει την εικόνα αυτή στο μνημείο του Αλέκου Παναγούλη και των συναγωνιστών του:

 

Από τον τοίχο του Ελευθέριου Ριλοάδη

 

Κανείς δεν ξέρει αν ως “ματσό ελληνάρες” οι “τσουλάρες” εννοούν τους αναφερόμενους, τους θεατές του μνημείου ή αν απλώς βρήκαν εύκαιρη μια επιφάνεια για να αφήσουν το μήνυμα κοινωνικής αφύπνισης. Το καλύτερο είναι πως βεβήλωσαν με συνθήματα κατά πατρίδας και οικογένειας το μνημείο ανθρώπων που αντιπάλεψαν έμπρακτα το “Ελλάς – Ελλήνων – Χριστιανών”, και θα ήταν πολύ επιεικές να τους καταλογίσει κανείς απλή βλακεία ή άγνοια ιστορίας.

Και σαν να μην έφταναν όλ’αυτά, μια ακόμα “εικαστική παρέμβαση” σε μνημείο του ΕΛΑΣ στο Χαλάνδρι έρχεται να συσκοτίσει ακόμα περισσότερο τα όρια μεταξύ προβοκάτσιας και οίησης:

Φωτό από facebook

Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο καιρό είχαμε συνηθίσει τους βανδαλισμούς και τις βεβηλώσεις με φασιστικά συνθήματα, ίσως όμως, μια και παραείναι πολλά τα μνημεία της Αντίστασης και των αγώνων του λαϊκού κινήματος εν γένει, κάποιοι εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως ανέλαβαν να ξαλαφρώσουν τα φασιστοειδή από το έργο τους, από “κινηματική” σκοπιά. Και εις κατώτερα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: