O δαπίτης μέσα του – “Το ΚΚΕ κάνει 80 χρόνια καριέρα” ισχυρίστηκε με παχυλή ιστορική άγνοια ο Μητσοτάκης στη βουλή (VIDEO)

Το “καλύτερο βιογραφικό της χώρας” αγνοεί ακόμα και βασικές χρονολογίες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, όπως η ίδρυση του ΚΚΕ.

Ο Μητσοτάκης δε χρειάστηκε να περάσει από τη ΔΑΠ, καθώς πέρασε το σύνολο των φοιτητικών του χρόνων στις ΗΠΑ, ωστόσο η ψυχοσύνθεση, η εγκυκλοπαιδική μόρφωση και το χιούμορ που θα ζήλευε κάθε δαπίτης του βγαίνουν φυσικά και αυθόρμητα, χωρίς κανέναν ιδιαίτερο κόπο. Το ίδιο βέβαια ισχύει βέβαια και για το ήθος, το οποίο επέδειξε γλαφυρά στη διάρκεια της ομιλίας του στη βουλή ο πρωθυπουργός, ειρωνευόμενος με σκαιό τρόπο το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, λέγοντας του “να βάλει, μάσκα γιατί είναι κι ευπαθής”(!).

Στη συνέχεια, πρόσφερε απλόχερα μαργαριτάρια στους ακροατές του, καθώς, ισχυρίστηκε πως “αν νομίζετε πως μπορούμε να πάμε κόντρα ενάντια στις παγκόσμιες τάσεις της οικονομίας, εσείς ίσως στο ΚΚΕ  το πιστεύετε, έχετε κάνει καριέρα 80 χρόνια πιστεύοντας αυτά”. Δεν ξέρει κανείς πού να πρωτοπιαστεί. Από το ότι το “καλύτερο βιογραφικό της χώρας”, ο υπέρμαχος της αριστείας, αγνοεί θεμελιώδη γεγονότα της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, όπως η ίδρυση του ΣΕΚΕ/ΚΚΕ; Πρόκειται για ημερομηνία (17.11.1918, για να δώσουμε τη βοήθεια του κοινού στον ΠΘ) που εξετάζεται ακόμα και στην Ιστορία κατεύθυνσης στις πανελλήνιες, όχι για κάποια απόκρυφη γνώση μόνο για κομμουνιστές.

Αντιλαμβανόμαστε φυσικά ότι ο πρωθυπουργός μόνο με όρους “καριέρας” μπορεί να αντιλαμβάνεται την πολιτική, κρίνοντας εξ ιδίων (και δεν εννοούμε προφανώς στενά ατομικά) τα αλλότρια. Εκτός κι αν, όπως έγραψε και ο Λα Κάππα, ο Μητσοτάκης θεωρεί καριερίστες τους 200 της Καισαριανής, τους Μακρονησιώτες, τους Ακροναυπλιώτες και τους βασανισθέντες στη χούντα.

Μπορεί να θεωρεί “καριέρα” τις διώξεις που υφίστανται ακόμα κομμουνιστές, που απολύονται πρώτοι όταν διεκδικούν τα δικαιώματά τους στους χώρους δουλειάς, που δέχονται πρόστιμα επειδή στους μπάτσους δεν άρεσε ο Ριζοσπάστης, που κι όταν εκλεγούν όχι απλά δίνουν τη βουλευτική αποζημίωση στο κόμμα, αλλά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κάθε αγώνα, τρώγοντας τόνους χημικά και δεχόμενοι αστυνομικές επιθέσεις όπως πρόσφατα στο Πολυτεχνείο, αλλά και από τα “εκδημοκρατισμένα” ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ λίγο παλιότερα, όπως είχε συμβεί με το βουλευτή Δελή που υπέστη σοβαρή βλάβη στο αυτί του μετά από βίαιη επίθεση της ΕΛΑΣ στη διάρκεια εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Ο Μητσοτάκης στην ομιλία του κατόρθωσε να χωρέσει και δεύτερη ανοησία σχετικά με το ΚΚΕ, αφού στο τέλος της ομιλίας του, απευθυνόμενος στο Θανάση Παφίλη, του είπε ότι “μιλάει πολύ με τον Τσακαλώτο”, αλλά σύμφωνα με δημοσκόπηση που ο ίδιος είδε “οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν το Βαρουφάκη για κυβερνητικό εταίρο κι όχι εσάς. Ίσως μετά από πέντε χρόνια και πάλι αυτό το ειδύλλιο να ολοκληρωθεί”. Το να εντοπίζει καημό του ΚΚΕ να συγκυβερνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ και να διαβλέπει “ειδύλλιο” μεταξύ των δύο κομμάτων, δείχνει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει μόνο πρόβλημα με γεγονότα περασμένων δεκαετιών, αλλά και με την επικαιρότητα της τελευταίας δεκαετίας, σε βαθμό να αναρωτιέται κανείς αν ζούσε στη χώρα μετά το 2010 ή αν είχε απορροφηθεί υπερβολικά από τις συνομιλίες του με εξωγήινους στον Υμηττό.

Οι μοναδικές ατάκες στο 48.35 και 1.09.45:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: