Νοσοκομειακοί Γιατροί – Υγειονομικοί – Σωματεία – Φορείς | ΟΛΟΙ στους δρόμους από σήμερα, ξεσηκωμός για την Υγεία του λαού

Από το πρωί στις πύλες των νοσοκομείων, το απόγευμα διαδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις – Αύριο, στις 12 το μεσημέρι, πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση των υγειονομικών στο υπουργείο Υγείας

Ξεσηκωμός απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας έχει σημάνει για τους υγειονομικούς, για σωματεία και φορείς ενάντια στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), στη λειτουργία τους ως αυτόνομων επιχειρηματικών μονάδων και την παράδοση υπηρεσιών σε ιδιώτες και εργολάβους.

Ηδη η οργάνωση των κινητοποιήσεων σήμερα και αύριο βρίσκεται στην τελική ευθεία, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, η οποία θα κορυφωθεί με πανελλαδικό συλλαλητήριο, αύριο στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας. Στην πανυγειονομική απεργία και την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση συμμετέχει και η ΕΙΝΑΠ καλώντας όλους τους γιατρούς να δώσουν το «παρών». Κάλεσμα απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Σήμερα το πρωί στις πύλες των νοσοκομείων, το απόγευμα σε μεγάλους δήμους

Μέρα με τη μέρα όλο και περισσότεροι φορείς μπαίνουν στον αγώνα για τη διεκδίκηση υψηλού επιπέδου, αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Υγείας, παίρνοντας αποφάσεις συμμετοχής στις αγωνιστικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί στις πύλες των νοσοκομείων και στα απογευματινά συλλαλητήρια στους δρόμους μεγάλων δήμων. Τις σημερινές και αυριανές δράσεις των σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία καλύπτει η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ.

Πιο συγκεκριμένα:

Στον Πειραιά, πάνω από 30 είναι τα σωματεία και οι φορείς που καλούν σε μεγάλο παμπειραϊκό συλλαλητήριο, σήμερα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κοραή.

Στο Περιστέρι, οργανώνεται πανδυτικό συλλαλητήριο, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου, για την Υγεία του λαού ολόκληρης της Δυτικής Αθήνας.

Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ., στην πλατεία του Γέρακα.

Στην Κρήτη, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα ο αριθμός των σωματείων, συλλόγων και άλλων φορέων που δίνουν «παρών» στην παγκρήτια κινητοποίηση, αύριο, Πέμπτη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, στάσεις εργασίας έχουν προκηρύξει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ για όλους τους νομούς της Κρήτης και τα Εργατικά Κέντρα Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Στα νησιά του Αιγαίου: Λέσβος (σήμερα στις 12 μ. στο Νοσοκομείο και την αύριο στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς). Σάμος (σήμερα, στις 6 μ.μ., πλατεία Πυθαγόρα, Βαθύ), Ικαρία (σήμερα, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα στο Κατσούλειο Ευδήλου λόγω καιρικών συνθηκών), Λήμνος (σήμερα, στη 1.30 μ.μ., στα Επείγοντα του νοσοκομείου).

Στην Εύβοια, σε νέες κινητοποιήσεις καλούν σωματεία και φορείς στα βόρεια και νότια του νησιού: Σήμερα στην Κάρυστο (1 μ.μ., στο Νοσοκομείο) και στην Ιστιαία (6 μ.μ., στην πλατεία).

Στη Θεσσαλία, κινητοποιήσεις σήμερα πραγματοποιούνται σε: Λάρισα (12 μ., κεντρική πλατεία), Τρίκαλα (12 μ., πύλη Γενικού Νοσοκομείου), Καρδίτσα (1 μ.μ., πύλη Γενικού Νοσοκομείου). Επίσης, αύριο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά (12 μ.)

Στα Γιάννενα, σήμερα, Τετάρτη, οι Σύλλογοι Εργαζομένων ΠΓΝΙ και ΓΝ Χατζηκώστα, η ΕΙΝΗ, ο Σύλλογος Γονέων ΚΕΘΕΑ και το Εργατικό Κέντρο καλούν σε συγκέντρωση στις 12 μ. στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Στην Πρέβεζα, συγκέντρωση σήμερα, Τετάρτη, στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου.

Στη Λευκάδα, σήμερα, Τετάρτη, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου καλεί σε ΓΣ στη 1.30 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νοσοκομείου.

Στην Κέρκυρα ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου και το Εργατικό Κέντρο καλούν σήμερα στις 10 π.μ. στο Κέντρο Υγείας της Λευκίμμης και αύριο, στις 12 μ., στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου.

Στην Αρτα, αύριο, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κιλκίς.

Στα Γρεβενά, σήμερα, στις 12.30 μ.μ. στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου.

Στην Καστοριά, αύριο, στις 12 μ. στο Κέντρο Υγείας.

Στη Δράμα, πάνω από 30 φορείς και σωματεία καλούν σε πανδραμινή κινητοποίηση αύριο και στη 1.30 μ.μ. στην πύλη του Νοσοκομείου.

Σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα

Η Ενωση Ιατρών Θεσσαλονίκης προγραμματίζει απεργιακή κινητοποίηση σήμερα, στις 11 π.μ., στην πύλη του «Ιπποκράτειου Νοσοκομείου» και συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα αύριο στις 12 μ., στο υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, οργανώνει συλλαλητήριο για την Υγεία σήμερα στις 6 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και καλεί να σταθούν στο πλευρό τους όλα τα σωματεία και οι φορείς της Θεσσαλονίκης.

Στην Ημαθία, συγκεντρώσεις οργανώνονται, σήμερα, στις 10 π.μ. έξω από το Νοσοκομείο Νάουσας και αύριο στις 10 π.μ. έξω από το Νοσοκομείο Βέροιας.

Στην Πρέβεζα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12 μ. στο νοσοκομείο, ενώ 4ωρη στάση εργασίας για όλες τις υπηρεσίες του νομού έχει προκηρύξει το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ καλώντας σε συμμετοχή.

Αναβρασμός και στα ψυχιατρικά νοσοκομεία

Σε στάση εργασίας (7 π.μ. – 3 μ.μ.) και κινητοποίηση στις 11 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου, προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ Δαφνί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ενώ στις 7 μ.μ. θα συμμετάσχουν στο πανδυτικό συλλαλητήριο σωματείων στην πλατεία Περιστερίου, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διάλυση και το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης.

Αύριο, Πέμπτη, προχωρούν σε νέα στάση εργασίας (7 π.μ. – 3 μ.μ.) και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των γιατρών, και στην πανελλαδική συγκέντρωση των νοσοκομειακών γιατρών στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα θα προχωρήσουν σε νέα σύσκεψη σωματείων και μαζικών φορέων με θέμα το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση, ενώ αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις 10 Δεκέμβρη στο Ανοιχτό Συνέδριο για την Πρόληψη των Εξαρτήσεων και την Απεξάρτηση.

Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: