Νίκος Σοφιανός: Η συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας είναι αντίθετη με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια – Το νομοσχέδιο δε θα περάσει (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δε μας αφορά αν κάποιος πάει να νομοθετήσει τη συμβίωσή του είτε στο συμβολαιογράφο, είτε στο δήμαρχο. Μας αφορά όμως στο βαθμό που ο πολιτικός γάμος σήμερα είναι το μόνο μέσο που οδηγεί στην τεκνοθεσία και στην παρένθετη μητρότητα, δηλαδή στο διαχωρισμό του φύλου στη γονική μέριμνα»

Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δε θα περάσει, η συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας είναι αντίθετη, οι φοιτητές είναι στον δρόμο και προγραμματίζουν νέες διαδηλώσεις τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

Υπογράμμισε ότι δεν θα περάσει η κατηγοριοποίηση των ήδη υποβαθμισμένων πτυχίων, η διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, η κατηγοριοποίηση των σπουδών.

«Υπάρχει αντιπολίτευση σε αυτή την κυβέρνηση και αυτή η αντιπολίτευση γίνεται στους δρόμους» σημείωσε ο Ν. Σοφιανός προσθέτοντας ότι στις δημοσκοπήσεις το 50% σχεδόν της κοινής γνώμης είναι αντίθετο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά αν νομίζει ότι με τον εισαγγελέα ή με τις απειλές στους πρυτάνεις πως θα τους κόψει τη χρηματοδότηση, «θα αντιμετωπίσει την οργή η οποία γεννιέται από τα αδιέξοδα που φορτώνει αυτή η πολιτική στις σπουδές».

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι είναι άλλο ο γάμος και άλλο η τεκνοθεσία, αλλά δυστυχώς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο τα κάνει ένα.

«Δε μας αφορά αν κάποιος πάει να νομοθετήσει τη συμβίωσή του είτε στο συμβολαιογράφο, είτε στο δήμαρχο. Μας αφορά όμως στο βαθμό που ο πολιτικός γάμος σήμερα είναι το μόνο μέσο που οδηγεί στην τεκνοθεσία και στην παρένθετη μητρότητα, δηλαδή στο διαχωρισμό του φύλου στη γονική μέριμνα» σημείωσε προσθέτοντας οτι «ο πολιτικός γάμος γίνεται για να οδηγήσει στην τεκνοθεσία. Και τεκνοθεσία όταν μιλάμε για τα σημερινά δεδομένα σημαίνει τεκνοθεσία από εξωτερικό και παρένθετη μητρότητα».

Ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι το ΚΚΕ προτάσσει τα δικαιώματα του παιδιού, υπογραμμίζοντας ότι για τις οικογένειες θα πρέπει να έρθει νομοθετική ρύθμιση, καθώς δεν καλύπτονται από το υπάρχον οικογενειακό αστικό δίκαιο μια σειρά πλευρές που έχουν να κάνουν με τη δυνατότητα του συντρόφου του φυσικού γονιού να έχει τη δυνατότητα να φροντίζει τα παιδιά, ιατρικά, στην εκπαίδευση, στην περιουσία, στη διαθήκη κ.α.

Όσον αφορά την αγορά των F – 35 από τις ΗΠΑ, ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι πρόκειται ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς που γίνονται για να μπορεί το ΝΑΤΟ να έχει δυνατότητα να στέλνει την ελληνική φρεγάτα στη Ερυθρά θάλασσα.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: