Νίκος Έξαρχος: Στο επίκεντρο το παιδί, οι πραγματικές ανάγκες του και η κάλυψή τους (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αυτή είναι η κατάσταση στα Γιάννενα… Τεράστιες ελλείψεις… Είμαστε στον 21ο αιώνα και μιλάμε με ρυθμούς πριν από 50 και 100 χρόνια. Κι απ’ την άλλη ακούς τον υπουργό Υγείας και λέει «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»… Ποια οικογένεια, ποιο παιδί, ποια είναι τα μέτρα που παίρνεις;…»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία για ζητήματα της επικαιρότητας είχε με την δημοσιογράφο Γιώτα Σταύρου, στο τηλεοπτικό κανάλι Epirus tv1,  ο Νίκος Έξαρχος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και βουλευτής του ΚΚΕ, την Πέμπτη 11 Γενάρη 2024.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ακρίβεια που τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά και τα «μέτρα ασπιρίνες» της κυβέρνησης, και στις κινητοποιήσεις στον χώρο της Παιδείας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την υπεράσπιση της δημόσιας αναβαθμισμένη παιδείας – πανεπιστημίου.

Για την απαράδεκτη κατάσταση στην Υγεία, με αφορμή και την έξαρση της πανδημίας, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε τις συνθήκες περασμένων δεκαετιών που επικρατούν στα δυο νοσοκομεία του νομού Ιωαννίνων, που οφείλονται στην «λογική» κόστους-οφέλους που προωθεί η κυβέρνηση, και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις τραγικές ελλείψεις της παιδιατρικής περίθαλψης στο νομό, που σημειώνονται και στην  Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή.

Αναφερόμενος στην συζήτηση που έχει ανοίξει μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Νίκος Έξαρχος σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα τοποθετηθεί συνολικά όταν παρουσιαστεί το νομοσχέδιο στη Βουλή, με βάση, όπως τόνισε, τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών και την κάλυψη αυτών των αναγκών.

Δείτε το βίντεο:

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: