Νίκος Έξαρχος: «Όποιος δεν σπούδασε παιδιά δεν ξέρει από βάσανα. Οι λαϊκές οικογένειες ματώνουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους εξαιτίας των κυβερνήσεων…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Παιδιά που πέρασαν σε άλλη πόλη από αυτή που ζουν, δεν μπορούν να πάνε να σπουδάσουν γιατί δεν το αντέχει οικονομικά η οικογένεια, ενώ χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν πίσω οι σπουδές τους…

«Όποιος δεν σπούδασε παιδιά δεν ξέρει από βάσανα», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Έξαρχος μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καταδεικνύοντας ότι όλοι όσοι κυβέρνησαν έκαναν βάσανο τις σπουδές για τις λαϊκές οικογένειες.

Αναφέρθηκε στην υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των ιδρυμάτων, τις φοιτητικές εστίες οι οποίες, όπου υπάρχουν, είναι σε κακά χάλια, αναγκάζοντας τις λαϊκές οικογένειες να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Και πιο πριν ματώνουν για να πληρώνουν τα φροντιστήρια για τα παιδιά που είναι μαθητές και στη συνέχεια πληρώνουν ενοίκια, φαγητό, μετακινήσεις, συγγράμματα.

Ανέφερε ότι παιδιά που πέρασαν σε άλλη πόλη από αυτή που ζουν, δεν μπορούν να πάνε να σπουδάσουν γιατί δεν το αντέχει οικονομικά η οικογένεια, ενώ χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν πίσω οι σπουδές τους.

Για την παραπάνω κατάσταση έριξε ευθύνες στα κόμματα που κυβέρνησαν και ορκίζονται πίστη στην ΕΕ. Άλλωστε, θύμισε, ότι παρά τη στάση που θα κρατήσουν στο παρόν νομοσχέδιο, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν διαρκώς λόγο για δίδακτρα στα δημόσια και για ιδιωτικά πανεπιστήμια αρκεί να είναι υψηλού κύρους, ενώ το ΠΑΣΟΚ ανοιχτά είναι υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16.

Όμως οι εργαζόμενοι φώναξαν ότι δεν πάει άλλο, επισήμανε. Το φώναξαν στην πρόσφατη μεγάλη απεργία, το φωνάζουν φοιτητές και μαθητές, μαζί με την πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας εδώ και δύο μήνες. Και διεκδικούν αποκλειστικά δημόσια, πραγματικά δωρεάν παιδεία για όλους, την ώρα που η κυβέρνηση έχει μείνει μόνη της. Εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τα παιδιά που πάνε στο εξωτερικό, ειδάλλως θα καταργούσε την ΕΒΕ που αφήνει εκτός πανεπιστημίου χιλιάδες παιδιά. Αυτή που την νοιάζει είναι να πληρώνουν σε ντόπιους επενδυτές και όχι ξένους.

Ακόμα αναφέρθηκε στα τραγικά προβλήματα, λόγω της υποχρηματοδότησης, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στις φοιτητικές εστίες της πόλης, ενώ ξεκαθάρισε ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης των φοιτητών που αγωνίζονται από μέλη της ΔΑΠ με κράνη και λοστούς, δεν πέρασε και δεν θα περάσει.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: