Να ξεκουμπιστούν! – Σήμερα στις 7.30 μ.μ. η μεγάλη συγκέντρωση στην Ελευσίνα για να μην γίνει ορμητήριο πολέμου

Η πατρίδα μας δεν μπορεί να είναι ναύσταθμος ή αεροπορική βάση πολεμικών δολοφονικών σχεδίων, ούτε στόχος αντιποίνων. Οπως και το λιμάνι του Πειραιά, που όλο το προηγούμενο διάστημα έχει μετατραπεί σε αγκυροβόλιο των ΝΑΤΟικών πλοίων και πρόσφατα του αεροπλανοφόρου που τώρα βρίσκεται στα ανοιχτά της Γάζας

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση καταδίκης της ελληνικής εμπλοκής στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ καλούν Εργατικά Κέντρα, σωματεία και φορείς της Αττικής σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην Ελευσίνα, στην πλατεία Ευμολπιδών. Απορρίπτουν μαζικά τη μετατροπή της Ελευσίνας σε πολεμικό ορμητήριο και συγκεκριμένα την παράδοση της 112 Πτέρυγας Μάχης για να μετασταθμεύσουν οι Αμερικανοί δεκάδες αεροσκάφη τους, υποστηρικτικά μεταγωγικά, ιπτάμενα τάνκερ κ.ά.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό «να μην αποδεχθούν τη μετατροπή της χώρας μας από άκρη σε άκρη σε ένα απέραντο ορμητήριο των μακελάρηδων, που δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε φριχτές σφαγές για να ελεγχθούν οι μπίζνες και τα κέρδη των πετρελαιάδων και άλλων μεγάλων συμφερόντων που κρίνονται στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής».

Καλεί τους εργαζόμενους της Αττικής να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση, απαιτώντας:

— Καμία σκέψη για αξιοποίηση της στρατιωτικής βάσης της Ελευσίνας από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

— Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά». Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

— Να σταματήσει κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ.

Την κινητοποίηση στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), που σε ανακοίνωσή του «καταδικάζει την παράδοση της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα στις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, με σκοπό να τη μετατρέψουν σε ορμητήριο πολέμου για τη Μέση Ανατολή».

Αναφέρει επίσης ότι «η κυβέρνηση αντί να υλοποιεί την απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, που θα προέκυπτε από έναν ειλικρινή ειρηνευτικό διάλογο και είναι η μόνη διέξοδος, αναλαμβάνει πολύ βαριές ευθύνες, συμμετέχοντας ακόμα πιο ενεργά στο μακελειό των λαών της Μέσης Ανατολής».

«Να ξεκουμπιστούν και από εκεί», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, καλώντας στη συγκέντρωση, και προσθέτει: «Η πατρίδα μας δεν μπορεί να είναι ναύσταθμος ή αεροπορική βάση πολεμικών δολοφονικών σχεδίων, ούτε στόχος αντιποίνων. Οπως και το λιμάνι του Πειραιά, που όλο το προηγούμενο διάστημα έχει μετατραπεί σε αγκυροβόλιο των ΝΑΤΟικών πλοίων και πρόσφατα του αεροπλανοφόρου που τώρα βρίσκεται στα ανοιχτά της Γάζας».

Καλεί τα σωματεία – μέλη του, την εργατική τάξη του Πειραιά, τη νεολαία «σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης και των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που για τα συμφέροντα του κεφαλαίου έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη βάση για να αιματοκυλήσουν τους λαούς όπου Γης».

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση, «για να απαιτήσουμε καμία εμπλοκή της χώρας μας στον σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού, για να διαδηλώσουμε ενάντια στη χρησιμοποίηση της στρατιωτικής βάσης της Ελευσίνας, όπως και όλων των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας, να σταματήσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ».

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής καλεί εργαζόμενους, μαζικούς φορείς και σωματεία της ευρύτερης περιοχής να πάρουν μέρος στη σημερινή συγκέντρωση.

Σε πλατιά συμμετοχή στη συγκέντρωση καλούν επίσης η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής.

«Οι ματωμένες μπίζνες οικονομικών συμφερόντων και οι ανταγωνισμοί τους για το μοίρασμα της πίτας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού», σημειώνουν στο κάλεσμά τους δεκάδες συνδικάτα και φορείς από όλη την Αττική.

Λεωφορεία για τη συγκέντρωση

Λεωφορεία για τη σημερινή συγκέντρωση στην Ελευσίνα δρομολογούν σωματεία και φορείς. Στις 6 μ.μ. από την πλατεία Καραΐσκάκη στο Μεταξουργείο δρομολογούν λεωφορεία τα εργατικά συνδικάτα, η ΟΒΣΑ και φοιτητικοί σύλλογοι.

Επίσης, λεωφορεία θα ξεκινήσουν από:

Αγία Παρασκευή, 6.15 μ.μ., πλατεία

Αγίους Αναργύρους, 6.15 μ.μ., κέντρο, στην εκκλησία, έναντι δημαρχείου

Ανω Πατήσια, 6 μ.μ., παλαιό τέρμα τρόλεϊ

Ανω Λιόσια, 6.15 μ.μ., Τριγωνική πλατεία

Βύρωνα, 6 μ.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείου)

Ζωγράφου, 6.20 μ.μ., Ούλωφ Πάλμε και Παπάγου

Ηλιούπολη, 6 μ.μ., Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Καλλιθέα, 6 μ.μ., πλατεία Δαβάκη

Καματερό, 6.30 μ.μ., στάση «Μανάρα»

Καισαριανή, 6 μ.μ., πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή

Κόκκινο Μύλο, 6.30 μ.μ., Τριγωνική πλατεία

Λαύριο, 5.30 μ.μ., ΟΤΕ (θα γίνουν στάσεις σε Κερατέα, Καλύβια και Μαρκόπουλο)

Mαρούσι, 6.15 μ.μ., κλειστό «Σπύρος Λούης»

Μενίδι, 6.30 μ.μ., πλατεία Καράβου

Μεταμόρφωση, 6.30 μ.μ., Αγιο Κωνσταντίνο

Νέα Ιωνία, 6.15 μ.μ., ΟΤΕ (λεωφόρος Ηρακλείου)

Νέα Φιλαδέλφεια, 6.15 μ.μ., δημαρχείο

Ιλιον, 6.30 μ.μ., ΟΤΕ

Ολυμπιακό Χωριό, 6.15 μ.μ., Κακλαμανάκη 21

Πετρούπολη, 6.30 μ.μ., πλατεία Ηρώ

Χαλάνδρι, 6.30 μ.μ., «Cocomat»

Χολαργό, 6 μ.μ., δημαρχείο

Ελληνικό, 5.45 μ.μ. από πλατεία Σουρμενων

Γλυφάδα, 6 μ.μ. από Αγιο Τρύφωνα

Αργυρούπολη, 6.15 μ.μ. από Δημαρχείο

Ειδικότερα από τον δήμο Αθήνας:

4ο Διαμέρισμα

6 μ.μ. Μετρό «Σεπόλια» (οδός Αντιγόνης)

6.15 μ.μ. πλατεία Πέτρουλα (οδός Λένορμαν)

7ο Διαμέρισμα:

6 μ.μ. Κηφισίας και Λαρίσης

6.15 μ.μ. Λ. Αλεξάνδρας μετρό Αμπελοκήπων (στην κάθοδο)

6.20 μ.μ. Γκύζη και Λεωφόρο Αλεξάνδρας

2ο Διαμέρισμα:

5.45 μ.μ. Παγκράτι Υμηττού (συντριβάνι)

6 μ.μ. Υμηττού (Opel)

6.15 μ.μ. Μετρό «Νέος Κόσμος»

Από Πειραιά

Το λεωφορείο από Πειραιά ξεκινά από το Δημοτικό Θέατρο στις 6 μ.μ., με στάση στις 6.10 μ.μ. στο Μουσικό Σχολείο στην Αγία Σοφία.

Κερατσίνι, 6 μ.μ., πλατεία Λαού.

Νίκαια 5.30 μ.μ. Κρατικό, 5.40 μ.μ. στάση «Περιβολάκι», 5.45 μ.μ. στάση Αη Γιώργη (Γρεβενών) και 5.50 μ.μ. πλατεία Κουμπάκη (Νεάπολη).

Κορυδαλλό, 6 μ.μ., «Πλειάδες».

Πέραμα, 6.15 μ.μ, πλατεία Ηρώων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: