Μολογάνε χωρίς ξύλο – “Χρυσή ευκαιρία τώρα που είναι κλειστά τα πανεπιστήμια” να περάσει το νομοσχέδιο λέει ο Κυρανάκης (VIDEO)

Ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, γνωστός για τη συμβολή του στη δόμηση σωστών βιογραφικών, παραδέχτηκε ουσιαστικά τον πραγματικό λόγο για τον οποίο η κυβέρνηση περνάει τώρα το νομοσχέδιο.

Σε μια σπάνια στιγμή ειλικρίνειας, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, γνωστός για τη συμβολή του στη δόμηση σωστών βιογραφικών, παραδέχτηκε ουσιαστικά τον πραγματικό λόγο για τον οποίο η κυβέρνηση περνάει τώρα το νομοσχέδιο που μπάζει την αστυνομία στα πανεπιστήμια, θεσπίζει όριο φοίτηση και βάση εισαγωγής, μεταξύ άλλων αντιδραστικών διατάξεων.

Μιλώντας στην εκπομπή “Επί του πιεστηρίου” του Κόντρα Τσάνελ, ο γαλάζιος βουλευτής ομολόγησε πως το νομοσχέδιο “καθυστέρησε λόγω της πανδημίας” , λέγοντας χαρακτηριστικά πως “δεν μπορούσε να καθυστερήσει άλλο, και είναι μια χρυσή ευκαιρία τώρα, που τα πανεπιστήμια είναι κλειστά, να φτιάξουμε τις υποδομές ώστε οι φοιτητές να βρουν ένα καλύτερο θεσμικό πλαίσιο όταν επιστρέψουν στα μαθήματά τους”. Αναρωτιέται κανείς φυσικά, γιατί, αν αυτό το “θεσμικό πλαίσιο” είναι τόσο εξαιρετικό, η κυβέρνηση δεν τολμά να το φέρει με ανοιχτά τα πανεπιστήμια. Εξάλλου η ίδια η υπουργός παιδείας υποστηρίζει πως η πλειοψηφία είναι υπέρ του νομοσχεδίου. Τι είχαν άραγε να φοβηθούν; Μήπως τις αναπόφευκτες εκδηλώσεις αγάπης, σαν αυτές που επικαλέστηκε ο Μάκης Βορίδης για να δικαιολογήσει τις εικόνες της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ικαρία;

Φυσικά, στην κυβέρνηση είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως η “χρυσή ευκαιρία” είναι αρκετή για να περάσουν τα σχέδιά τους. Οι φοιτητές ήδη έχουν ξεκαθαρίσει πως ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά, και θα το αποδείξουν έμπρακτα, όπως κάνουν ήδη στο δρόμο και θα κάνουν κι όταν επιστρέψουν στα έδρανα. Εκτός κι αν η ΝΔ σχεδιάζει να τους κρατήσει μακριά από τα ιδρύματα επ’ αόριστον, ώστε να αισθάνονται πιο ευχάριστα οι μπάτσοι με τους οποίους σκοπεύει να τα γεμίσει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: