«Μια πόλη στο πόδι διεκδικεί, η Πάτρα φωνάζει και θα ακουστεί!» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Με μπροστάρη την δημοτική αρχή, η Πάτρα βρέθηκε στο πόδι για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού της – Μεγάλη συγκέντρωση σήμερα διεκδίκησης και αγώνα

Μια ολόκληρη πόλη βρέθηκε στο πόδι για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού της. Με πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας και της αγωνιστικής δημοτικής αρχής του, διοργανώθηκε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση διεκδίκησης και αγώνα.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Πάτρας, όπου ακούστηκαν δυνατά τα συνθήματα , καθώς και «φέρτε λεφτά για την παιδεία, καλύψτε τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία».

Η πορεία κατέληξε στο λιμάνι. Απαιτήθηκε η άμεση παραχώρηση του Βορείου Λιμένα της πόλης στον πατραϊκό λαό, με τον Δήμαρχο να σημειώνει πως η σημερινή συγκέντρωση είναι μόνο η αρχή για τις επόμενες μεγάλες κινητοποιήσεις. Στο σημείο τοποθετήθηκε από την Δημοτική Αρχή ένα πανό του Δήμου, που γράφει: «Μια πόλη στο πόδι διεκδικεί – Άμεση παραχώρηση του Βόρειου Λιμένα στον πατραϊκό λαό».

«Εμείς υπερασπιζόμαστε την περιουσία της πόλης μας, τη θάλασσά μας, την αυλή του σπιτιού του πατραϊκού λαού. Ενώ η κυβέρνηση και όσοι τάσσονται με την άποψή της, την περιουσία των δανειστών, του ΤΑΙΠΕΔ», τόνισε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης,  από το λιμάνι. «Εμείς είμαστε με τους πολλούς. Με την πόλη μας. Με τον λαό της πόλης μας», πρόσθεσε.

Εμείς παλεύουμε να το κάνουν όλοι όπως η Πάτρα

«Εμείς παλεύουμε να το κάνουν όλοι όπως η Πάτρα. Για τα δίκια και τις ανάγκες μας». Με αυτή τη φράση ολοκληρώθηκε η ομιλία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στην μεγάλη συγκέντρωση που έγινε πριν την πορεία. «Όλη η Ελλάδα μαζί με την Πάτρα, είναι στο πόδι για όλα όσα έχουμε ανάγκη», ανέφερε και πρόσθεσε: «Όλοι εμείς οι πολλοί παράγουμε πλούτο και δεν τον απολαμβάνουμε γιατί έχουμε απέναντί μας τα πιράνχας, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τις κυβερνήσεις τις πολιτικές που ακολουθούνται για αυτό το σκοπό».

Στάθηκε στην έλλειψη χρηματοδοτήσεων και προσωπικού που επικρατεί στους Δήμους και ιδιαίτερα στην Πάτρα, τονίζοντας πως είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με τις πλάτες και τα χρήματα του λαού θα ασκούν πολιτική απέναντί του. Παλεύουμε για τα παιδιά μας, σημείωσε και εξήγησε ότι σε όσους κόβουν τα όνειρα των παιδιών και του λαού, η πάλη της Δημοτικής Αρχής με το λαό θα τους κόψει το βήχα.

«Ονειρευόμαστε μια νέα γενιά με ψηλά το κεφάλι, περήφανη αγωνιζόμενη», υπογράμμισε και αναφέρθηκε στην ανάγκη έργων απέναντι από τα επιχειρηματικά συμφέροντα όπως η υπογειοποίηση του τρένου, η παραχώρηση του τμήματος του βόρειου λιμανιού στην πόλη. Στάθηκε απέναντι στην παραχώρηση αγαθών όπως του νερού στα επιχειρηματικά συμφέροντα και σημείωσε πως η σημερινή μεγάλη κινητοποίηση είναι η αρχή.

«Θα έρθει η ώρα που κουμάντο θα κάνουμε εμείς, όλοι όσοι λειτουργούμε τις επιχειρήσεις, τα πλοία, τα σούπερ μάρκετ, και συνολικά παράγουν τον πλούτο, γιατί εμείς ξέρουμε», ανέφερε. Τόνισε πως όλοι ξέρουν τι φταίει και θα στραφούν απέναντι συνολικά σε όλους όσοι αντιπαρατίθενται στα συμφέροντα του λαού.

Κάλεσε ταυτόχρονα σε συντονισμό της πάλης, ενώ αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους δήμους και πολιτικές σημειώνοντας ότι όλοι κρίνονται για τη στάση τους.

Ο λαός της πόλης στο προσκήνιο

Πρώτη ομιλήτρια ήταν η Βιολέτα Βασιλείου, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πάτρας, η οποία εξέφρασε την απαίτηση των μαθητών για ένα καλύτερο σχολείο. Τα λεφτά που στερούν από τον δήμο θα μπορούσαν να καλύπτουν τις ανάγκες στα σχολεία μας, είπε, συμπληρώνοντας πως οι μαθητές είναι στο πόδι.

Ακολούθησε ο Αντώνης Κατεβάτης, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Η/Υ. Η ίδια πολιτική υποβαθμίζει τις σπουδές μας, τόνισε και κάλεσε σε συνέχιση της πάλης ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Ο Βασίλης Παπανδριανός, πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών – Χειριστών του Δήμου υπογράμμισε πως δεν γίνεται να κινητοποιείται ο Δήμος και εμείς να απουσιάζουμε ως εργαζόμενοι. «Είναι η αρχή μιας σειράς αγώνων που πρέπει να έχουν συνέχεια, και θα έχουν, για όλα χρειαζόμαστε», είπε.

Η Ελένη Μπεχλιούλη, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάτρας κάλεσε σε πάλη για τα σχολεία που έχουν ανάγκη σήμερα τα παιδιά.

Να συνεχιστεί η πάλη για την υπογειοποίηση του τρένου και την εξασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων, κάλεσε ο εκπρόσωπος των 13 πολιτιστικών συλλόγων που απαιτούν αυτό το έργο, Νίκος Μουστάκης. Κάλεσε επιπλέον να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί για ιδιωτικοποίηση μιας σειράς δημόσιων αγαθών όπως του νερού της αποχέτευσης.

Ο Δημήτρης Νικολόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αχαΐας και μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ σημείωσε πως διεκδικούμε το αυτονόητο, χρηματοδοτήσεις για τις ανάγκες και τα έργα που χρειαζόμαστε.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας μαζι με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους δίνουμε ένα βροντερό «παρών» στη κινητοποίηση του Δήμου, είπε μεταξύ άλλων η Χριστίνα Παναγογιαννοπούλου, μέλος του ΔΣ του ΕΚ. Τόνισε ότι οι αγώνες σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς δείχνουν το δρόμο για τους εργαζόμενους και το λαό,  ενώ χαιρέτισε τους φοιτητικούς και αγροτικούς αγώνες και κάλεσε στην μεγάλη απεργιακή μάχη της 28ης Φλεβάρη. Τώρα θέλουμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας, να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το έγκλημα στα Τέμπη, να τιμωρηθεί η πολιτική ΕΕ, κυβερνήσεων, υπογράμμισε.

Ο Λεωνίδας Κυβελίδης, εκπρόσωπος αθλητικών φορέων και συλλόγων αναφέρθηκε στα προβλήματα στο χώρο, σημειώνοντας ότι αυτά αφορούν όλο το λαό. Καμιά κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια δεν έδωσε ούτε ευρώ για τα γήπεδα και τις ανάγκες μας, είπε καυτηριάζοντας τη σύνδεση του αθλητισμού με τον τζόγο.

Ζούμε μαζί σε μια γειτονιά της Ελλάδας όπως είναι η Πάτρα και ενώνουμε τος δυνάμεις μας, για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας, τέτοιον  αγώνα δίνουμε, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μαγιάκης πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς Τερψιθέας.

Ο Φώτης Αραβαντινός από τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών και Περιχώρων, χαιρέτισε τη μαζική συμμετοχή του λαού και υπογράμμισε πως μόνο όταν είναι όλοι στο πόδι, μπορούν να έρθουν τούμπα τα αντιλαϊκά σχέδια.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: