Μένουμε ρατσιστές: “Εισβολή παράνομων μεταναστών με κορωνοϊό από θαλάσσης” διαβλέπει ο Μανώλης Κοττάκης

Οι πρόσφυγες από “λαθροεισβολείς” που ήθελαν να μας “εξισλαμίσουν”, τώρα βαφτίζονται -χωρίς καμία απόδειξη – σε ορδές “αρρώστων” που έρχονται να μας “μολύνουν”.

Ο πρώτος που είχε “προβλέψει” είσοδο κορονοϊού από πρόσφυγες ήταν πριν μερικές βδομάδες ο Στέλιος Πέτσας, προκειμένου να δικαιολογήσει την ανέγερση κλειστών κέντρων – φυλακών για την “καλύτερη αντιμετώπιση κρουσμάτων”. Ούτε μια μέρα μετά η πρόγνωση πήγε κουβά, αφού ο ιός εισήχθη από ευκατάστατη ημεδαπή επιχειρηματία που επέστρεψε από το Μιλάνο, ενώ ο ιός εξακολούθησε να έρχεται κατά βάση μεταξύ ταξιδιωτών, χωρίς επισήμως να έχει καταγραφεί κρούσμα μέχρι στιγμής σε προφυγικές δομές. Ο κίνδυνος για κάτι τέτοιο είναι φυσικά κάτι παραπάνω από εμφανής, αφού πέρα από το περαιτέρω “μάντρωμα” των εγκλείστων στα ΚΥΤ, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί για τον απεγκλωβισμό και την προστασία τους. Η ως τώρα πραγματικότητα πάντως διαψεύδει τα σενάρια για “πρόσφυγες – μιάσματα” που βάζουν την υγεία των ντόπιων σε κίνδυνο. Ίσα – ίσα, αν κρίνει κανείς από τα περιστατικά στη Λέσβο, πολύ πιθανότερο είναι ο ιός να μεταδοθεί από μόνιμους κατοίκους σε πρόσφυγες, παρά το αντίθετο, παρά τα δρακόντεια πια μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας, που στη Μόρια είναι ακόμα αυστηρότερα.

Όσο δε βγαίνει το σενάριο για “μετανάστες υγειονομική βόμβα”, τόσοι οι απολογητές της κυβέρνησης το επαναφέρουν, εν είδει σχεδόν μύχιας επιθυμίας αυτοεκπληρούμενης προφητείας. Με έναν τίτλο που θα ζήλευε το Μακελειό του Χίου ή η Ελεύθερη Ώρα, ο Μανώλης Κοττάκης διαπιστώνει “Εισβολή παράνομων μεταναστών με κορωνοϊό από θαλάσσης”. Εκεί κάνει λόγο για νέο σχέδιο του Ερντογάν, μετά την απόσυρση των μεταναστών από την Έβρο και τη διάλυση του καταυλισμού τους κοντά στην Αδριανούπολη. Το σχέδιο αυτό συνίσταται “σε απόπειρα να στείλει σε ελληνικό έδαφος χιλιάδες ασθενείς μετανάστες φορείς του κορονοϊού”, εν προκειμένω μέσω θαλάσσης. Όπως διαπιστώνει “ψύχραιμα” ο αρθρογράφος: “Η στρατηγική Ερντογάν μεταλλάσσεται. Πριν στόχευε στην ισλαμοποίηση και την αποσταθεροποίηση της Ελλάδος. Τώρα στοχεύει στο να απαλλαγεί ο ίδιος από την υγειονομική βόμβα που έχει στο έδαφός του”. Οι πρόσφυγες από “λαθροεισβολείς” που ήθελαν να μας “εξισλαμίσουν”, τώρα βαφτίζονται -χωρίς καμία απόδειξη – σε ορδές “αρρώστων” που έρχονται να μας “μολύνουν”. Είναι φανερό ότι αυτή η ρατσιστική υστερία στοχεύει στην επόμενη μέρα, όταν η κυβέρνηση ελπίζει πως θα μπορεί να πανηγυρίσει ότι έλεγχξε τον ιό στην ελληνική επικράτεια, ώστε να επιστρέψει στο αγαπημένο θέμα προπαγάνδας της πριν την πανδημία, δηλαδή το προσφυγικό, με εμπλουτισμένη τη φαρέτρα των ξενοφοβικών επιχειρημάτων. “Εμείς “καθαρίσαμε” τη χώρα, αλλά τώρα κινδυνεύουμε πάλι από τους μολυσμένους μετανάστες” θα είναι μια επωδός που πιθανότατα θα φορεθεί πολύ μόλις αρχίσει να καταλαγιάζει η κρίση, προκειμένου να δικαιολογηθούν τα πιο βάναυσα αντιμεταναστευτικά μέτρα, αλλά και προκειμένου να υπάρχει αποδιοπομπαίος τράγος στον οποίο θα μπορεί να ξεσπά η οργή του ακόμα πιο φτωχοποιημένου και φοβισμένου λαού. Για το λόγο αυτό προλειαίνεται με τέτοια δημοσιεύματα το έδαφος, χάρη και στην προθυμία “μετριοπαθών κεντροδεξιών” λειτουργών του τύπου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: