Μένουμε Εκκλησία… – Ο ιερέας του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης «κλειδώθηκε» στην Εκκλησία με πιστούς παρά την απαγόρευση

Ένας ιερέας πραγματοποιεί κανονικά το σημερινό μυστήριο, ταμπουρωμένος με κόσμο στην εκκλησία του, δείχνοντας εγκληματική αμέλεια για την υγεία των πιστών και των δικών τους προσώπων.

Απίστευτο, αλλά… ορθόδοξα ελληνικό.

Όπως μεταδίδει μια τοπική ενημερωτική σελίδα, στο παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη, ένας ιερέας ταμπουρώθηκε μαζί με πιστούς και προχωρά κανονικά στη Θεία Λειτουργία, παρουσία κόσμου, παρά τη σχετική απαγόρευση.

Ο ιερέας Στυλιανός Καρπαθίου, παρά την απαγόρευση της πολιτείας τέλεσε κανονικά τη λειτουργία στο παρεκκλήσι, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο του βουνού, στο οποίο είχε απαγορευθεί χθες η πρόσβαση. Στο σημείο έχει σπεύσει η αστυνομία και τηλεοπτικά συνεργεία, με τον ιερέα και τους πιστούς να έχουν κυριολεκτικά «ταμπουρωθεί» στο παρεκκλήσι και να μην βγαίνουν.

Η είδηση φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από άλλες δημοσιογραφικές πηγές, ενώ μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο δείχνει πως στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν καταγγελίες για πολεοδομικές αυθαιρεσίες και παράνομες εργασίες αναδόμησης στο κτίσμα. Στη σημερινή περίπτωση όμως μιλάμε για εγκληματική αμέλεια εις βάρος της δημόσιας υγείας, της ζωής των πιστών και των οικείων τους προσώπων…

Υ.Γ: Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο ιερέας στο “Κούγκι” από τα Λιντλ είναι ο Στυλιανός Καρπαθίου, ο ίδιος δηλαδή που η Δημόσια τηλεόραση πριν λίγο καιρό έκρινε σκόπιμο να δώσει βήμα για να διαφημίσει τις αντισηπτικές ιδιότητες της Θείας Κοινωνίας και του Ιησού Χριστού, διαμηνύοντας μάλιστα πως “μόνο με τανκς” θα κατάφερναν να κλείσουν τις εκκλησίες. Αν μη τι άλλο, ο ίδιος δείχνει συνέπεια λόγων και έργων, τώρα μένει να φανεί αν και η κυβέρνηση εννοεί σοβαρά και χωρίς διακρίσεις τις αποφάσεις για αυστηρές κυρώσεις σε όσους αγνοούν τα μέτρα προστασίας δημόσιας υγείας και μάλιστα με τόσο προκλητικό τρόπο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: