Μαζική αγωνιστική απάντηση από τον “Ευαγγελισμό”: «Όσοι είναι σαν τα κοράκια πάνω από τους ασθενείς θα μας βρουν απέναντί τους» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Εμείς έχουμε ορκιστεί στον Ιπποκράτη και στον ελληνικό λαό και όχι στο ευαγγέλιο της ΕΕ» – Το Σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, υγειονομικοί άλλων νοσοκομείων, ασθενείς, σωματεία εργαζομένων και εκπρόσωποι της ΟΓΕ διατράνωσαν  «μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, να ανοίξουν το πρωί όλα τα χειρουργεία» και «Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι φακελάκια για τα χειρουργεία»

Αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση, για τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Το Σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, υγειονομικοί άλλων νοσοκομείων, ασθενείς, σωματεία εργαζομένων και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας διατράνωσαν  «μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, να ανοίξουν το πρωί όλα τα χειρουργεία» και «Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι φακελάκια για τα χειρουργεία».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης τόσο το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου όσο και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) είχαν προκηρύξει στάση εργασίας, ενώ και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) τονίζει ότι «τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην υγεία και τη ζωή. Δωρεάν υγεία για όλους»

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Την Παρασκευή 15 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα κινητοποίηση στο νοσοκομείο «Γεννηματά» στις 2 μ.μ.

Παράλληλα, οι διαδηλωτές σημείωσαν ότι ο υπουργός υγείας «δείλιασε να αντιμετωπίσει την οργή των εργαζομένων» και δεν πήγε, όπως είχε ανακοινωθεί στο νοσοκομείο. Κάτω από την κατακραυγή, ακυρώθηκε στην πράξη η φιέστα που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση.

«Το υπουργείο έρχεται να επιβάλλει χαράτσι στα απογευματινά χειρουργεία» τόνισε ο Γιώργος Φερεντίνος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» προσθέτοντας ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο «πάνω από 5 αίθουσες χειρουργείων παραμένουν κλειστές μια δεκαετία τώρα, που θα μπορούσαν να εξυπηρετούν πάνω από 75 χειρουργεία την βδομάδα».

Υπογράμμισε ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό «γονατίζουν το νοσοκομείο» καθώς είναι «πάνω από 400 θέσεις κενές στους γιατρούς, ενώ η πρόσφατη προκήρυξη έδωσε μόλις 15 θέσεις στο νοσοκομείο μας. Οι ελλείψεις στο υπόλοιπο προσωπικό ξεπερνούν τις 1.050 σε ένα νοσοκομείο που συνολικά θα ήθελε πάνω από 1.700 άτομα για να λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη καθημερινά».

Μιλώντας η Δήμητρα Σταματέλου, γιατρός στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και μέλος της ΕΕ της ΟΕΝΓΕ σημείωσε ότι «όσοι είναι σαν τα κοράκια πάνω από τους ασθενείς θα μας βρουν απέναντι τους».

Ο Γιώργος Σιδέρης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αττικόν» και μέλος του ΓΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) τόνισε ότι οι γιατροί δεν είναι κυνηγοί κεφαλών, οι ασθενείς είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι που έχουν πληρώσει 2 και 3 φορές για να χειρουργηθούν. «Δε θα νομιμοποιήσουμε τον κανιβαλισμό στην υγεία, δεν ηθικοποιείται το εμπόριο της υγείας και το φακελάκι» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «τα χρόνια της πανδημίας έγιναν 200.000 λιγότερες χειρουργικές πράξεις με εντολή της κυβέρνησης». 

Ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) επεσήμανε ότι «δεκάδες, εκατοντάδες συνάδελφοί μας γυρίζουν την πλάτη στα απογευματινά χειρουργεία και αρνούνται να βάλουν το χέρι τους στην τσέπη του αρρώστου». 

Ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ν. Αττικής τόνισε ότι «είναι και δικός μας αυτός ο αγώνας», ενώ επεσήμανε ότι ιδιαίτερα στον κλάδο σακατεύονται πολλοί διανομείς. Όλοι εμείς που δουλεύουμε και μέχρι τις 15 του μήνα δεν έχουμε τα χρήματα να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες, είμαστε στις λίστες γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε 2 και 3 χιλιάρικα σημείωσε. Υπογράμμισε πως «τα έχουμε ήδη πληρώσει, κάθε μήνα στις εισφορές μας» και κάλεσε στην πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη.

Ο Χάρης Χουρδάκης, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων σημείωσε ότι το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα έχει πείρα από τα εκσυγχρονιστικά εγχειρήματα όλων των κυβερνήσεων, καθώς «πάνω από το 30% δεν μπορεί να προσεγγίσει το σύστημα Υγείας».

Ο Ηλίας Σιώρας, συνταξιούχος καρδιολόγος τόνισε ότι «εμείς έχουμε ορκιστεί στον Ιπποκράτη και στον ελληνικό λαό και όχι στο ευαγγέλιο της ΕΕ».

Ο Χρήστος Παπαζαχαρίας, συνταξιούχος χειρουργός σημείωσε ότι θέλουν να δώσουν κι άλλα λεφτά για τους ομίλους υγείας και για τις τράπεζες και τόνισε ότι «εμείς που χειρουργήσαμε χιλιάδες ασθενείς δωρεάν, έχουμε ψηλά το κεφάλι. Στεκόμαστε απέναντι στην πολιτική του κέρδους που κλιμακώνει την επίθεση».

Ο Θανάσης Γκόγκος εκ μέρους της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο τόνισε ότι «η υγεία και η παιδεία είναι δικαίωμα του λαού και όχι εμπόρευμα». Όσο πιο αδύναμος είναι ο δημόσιος τομέας τόσο πιο ισχυρός γίνεται ο ιδιωτικός υπογράμμισε και κάλεσε στην πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη και στην απεργία της Πρωτομαγιάς.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: