“Μαύρη Διεθνής” ακροδεξιών από την Ευρώπη εναντίον προσφύγων στον Έβρο

Φασίστες από Σουηδία και Αυστρία κάνουν ήδη το κομμάτι τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ υπάρχουν καταγγελίες και για πρόθεση Γερμανών νεοναζί να φτάσουν στην περιοχή.

Σαν να μην έφταναν τα ντόπια ακροδεξιά μπουμπούκια, που έχουν αρπάξει τις καραμπίνες και με την ανοχή ή και προτροπή των κρατικών αρχών παριστάνουν τους ράμπο σε βάρος άοπλων πεινασμένων ανθρώπων, τις τελευταίες μέρες γίνεται και εισαγωγή φασιστών από την αλλοδαπή, που έχουν μυριστεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για προπαγάνδα στα δικά τους ακροατήρια.

Aπό χθες υπάρχουν καταγγελίες εκ μέρους του κόμματος Die Linke στη Θουριγγία για κινητοποίηση νεοναζί προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ήδη πάντως έχουν καταφτάσει ακροδεξιοί από άλλες χώρες, για να “συνδράμουν” του Έλληνες συνοριοφύλακες καθώς και τον εσμό ενόπλων πολιτοφυλακών που έχουν σχηματιστεί στα χωριά του Έβρου. Από την Αυστρία βρίσκεται στην περιοχή ο ηγέτης του ακροδεξιού IBÖ (Ταυτοτικό κίνημα Αυστρίας), με μια ομάδα στελεχών, ανεβάζοντας βίντεο και φωτογραφίες, σε μια από τις οποίες μάλιστα διακρίνεται να κάνει το σήμα του δολοφόνου του Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία, ο οποίος μάλιστα είχε υπάρξει και δωρητής του ίδιου το κόμματος του Ζέλνερ.

Ο Ζέλνερ κι οι ακόλουθοί του κρατάνε ελληνική και αυστριακή σημαία, τη μαυροκίτρινη σημαία της οργάνωσής τους καθώς και πανό που αναγράφει στα αγγλικά “Με τίποτα δε θα κάνετε πατρίδα σας την Ευρώπη”. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ζέλνερ αναπαράγει και απάντηση της αστυνομίας της Βιέννης στο τουίτερ (σε λογαριασμό που φαίνεται να έχει σβηστεί) σχετικά με το αν επιτρέπεται να μεταβεί για υποστήριξη των συνοριοφυλάκων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ζέλνερ έχει το δικαίωμα να πάει ως “ιδιώτης”, αλλά το “αν θα δεχτεί η ελληνική συνοριοφυλακή τη βοήθειά του είναι απόφαση μόνο της ελληνικής συνοριοφυλακής”, δείχνοντας ουσιαστικά ανοχή στην ακροδεξιά δράση του και μάλιστα εκτός συνόρων.

Ένα άλλο “διαμάντι” της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, που βρίσκεται στον Έβρο, είναι ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος των “Σουηδών δημοκρατών”, Τζίμι Άκεσον, ο οποίος μοίραζε στα αγγλικά φυλλάδιο όπου ζητούσε από τους μετανάστες να μην έρθουν στη Σουηδία γιατί “είμαστε γεμάτοι”. Σε αντίστοιχη ενέργεια είχε προχωρήσει το κόμμα αυτό και το 2015 στο ξεκίνημα της προσφυγικής κρίσης.

Μπορεί επί του παρόντος τουλάχιστον, οι ξένοι φασίστες να μη συμμετέχουν ενεργά στο κυνήγι κεφαλών των “οργισμένων” κατοίκων, πολλώ δε μάλλον να ενισχύουν τις ελληνικής στρατιωτικές δυνάμεις, αυτό ωστόσο δεν καθιστά λιγότερο επικίνδυνη την παρουσία τους, τόσο για τις χώρες απ’ όπου προέρχονται, όσο και για την Ελλάδα, αφού ρίχνουν λάδι στη φωτιά του ρατσιστικού μίσους που ξεφεύγει ολοένα από κάθε έλεγχο.

Ούτε στον Έβρο, ούτε πουθενά…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: