“Μαλαματίνα” – Απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης με ΜΑΤ, γκλοπ και χημικά – «Παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι – Η εργοδοτική βία δεν θα περάσει!» απαντούν οι εργαζόμενοι (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Η Κυβέρνηση λειτουργεί ως προσωπικός “μπράβος” της εργοδοσίας, στέλνοντας τα ΜΑΤ και Εισαγγελέα να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και να σπάσουν την απεργία στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Οι εργαζόμενοι, με απόφαση του Σωματείου τους, συνεχίζουν τον αγώνα τους με 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις ως τις 15 Σεπτέμβρη

«Οι εργαζόμενοι παραμένουν ενωμένοι και αποφασισμένοι. Η εργοδοτική βία δεν θα περάσει!», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα».

Καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης με ΜΑΤ, γκλοπ και χημικά εναντίον τους και εναντίον όσων τους συμπαραστέκονται.

Οι εργαζόμενοι, με απόφαση του Σωματείου τους, συνεχίζουν τον αγώνα τους με 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις ως τις 15 Σεπτέμβρη, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων 15 εργαζομένων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, με κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον Νομό Θεσσαλονίκης, με απόφαση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Από την επίθεση των δυνάμεων καταστολής, κατ’ εντολή της εργοδοσίας, τραυματίστηκαν εργαζόμενοι της επιχείρησης και άλλοι εργαζόμενοι που εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους έξω από το εργοστάσιο.

Ο πρόεδρος του Σωματείου της «Μαλαματίνα», Γιάννης Φραγγίδης, θα παραμείνει για νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Δύο ακόμα εργαζόμενοι παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα στη βραχεία νοσηλεία και εξετάζονται.

Δύο εργαζόμενοι της «Μαλαματίνα» πήραν εξιτήριο και πήγαν στην απεργιακή φρουρά στο εργοστάσιο.

Ωστόσο πολλοί ήταν και οι εργαζόμενοι που δέχθηκαν επιτόπου τις πρώτες βοήθειες, καθώς είχαν αναπνευστικά προβλήματα από τη ρίψη χημικών.

Μετά τη βίαιη καταστολή συνελήφθη ο Γ. Φραγγίδης, πρόεδρος του Σωματείου, ενώ έγινε και μια προσαγωγή.

Το Σωματείο των Εργαζομένων στην επιχείρηση «Μαλαματίνα» καταγγέλλει τη νέα ιδιοκτησία του εργοστασίου ως υπεύθυνη «για τη σημερινή χρήση βίας και χημικών από τα ΜΑΤ». Επισημαίνει ότι οι νέοι ιδιοκτήτες από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν, «με πρόσχημα την εξυγίανση της» εταιρείας «απέλυσαν δεκαπέντε εργαζόμενους και προσέλαβαν στη θέση τους άλλους άσχετους, για να τους χρησιμοποιήσουν ως απεργοσπαστικό μηχανισμό».

Σημειώνει ότι μετά από τις αποτυχημένες προσπάθειες ποινικοποίησης της απεργίας (η εργοδοσία έκανε δύο προσφυγές που έπεσαν στο κενό, καθώς κρίθηκαν νόμιμες από τα δικαστήρια), «η εργοδοσία φαίνεται ότι αποφάσισε να αιματοκυλίσει την απεργιακή συγκέντρωση με πρόσχημα την είσοδο στο χώρο ελάχιστων απεργοσπαστών (μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού), οι οποίοι δεν έχουν καν αντικείμενο εργασίας. Σκοπός τους είναι να μας κάνουν να εγκαταλείψουμε τους 15 απολυμένους συναδέλφους μας και τον αγώνα μας για την ανάκληση των απολύσεων. Σκοπός τους είναι να καταργήσουν τις ΣΣΕ και να προχωρήσουμε σε εξευτελιστικές ατομικές συμβάσεις εργασίας. Αλλά κάνουν λάθος υπολογισμούς. Οι παράνομες και αντεργατικές πρακτικές τους δεν θα περάσουν. Παραμένουμε ενωμένοι και δυνατοί όσο ποτέ άλλοτε».

Πηγή: Eurokinissi

Το Σωματείο καλεί «τους αρμόδιους υπουργούς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για την κατάσταση στην επιχείρηση και για τη συμπεριφορά της νέας ιδιοκτησίας, με δεδομένο ότι οι τελευταίοι απολύουν, ενώ με εντολή της κυβέρνησης διαγράφηκαν τα χρέη της επιχείρησης προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, με δέσμευση τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε οποιοδήποτε πρόγραμμα εξυγίανσης της επιχείρησης. Η νέα εργοδοσία όχι μόνο παρανομεί, αλλά προσπαθεί, εκτός των άλλων, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, ώστε να αποφύγει τις δεσμεύσεις της και τις υποχρεώσεις της απέναντι στην ελληνική πολιτεία».

Την κυβερνητική επίθεση με ΜΑΤ, βία και χημικά ενάντια στους απεργούς καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Τονίζει:

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ  ξεπέρασε κάθε όριο και πέταξε κάθε πρόσχημα σήμερα το πρωί καθώς από τα χαράματα λειτουργεί ως προσωπικός “μπράβος” της εργοδοσίας, στέλνοντας τα ΜΑΤ και Εισαγγελέα να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και να σπάσουν την απεργία στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Δηλαδή να σπάσουν τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν να γυρίσουν στην δουλειά οι 15 απολυμένοι συνάδελφοι τους. Έργο που έχουμε ξαναδεί στην ΚΟΣΚΟ.

Για αυτήν την εξέλιξη έχουν τεράστιες ευθύνες ο Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης και ο Υπουργός Ενέργειας Σκρέκας ενώ η κυβερνητική πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση που απέλυσε εργαζόμενους αφού με κυβερνητική εντολή της διαγράφηκαν τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ως Εδώ!

ΤΩΡΑ η Κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δυνάμεις καταστολής και να παρέμβει για την επιστροφή των απολυμένων!

Οι εργαζόμενοι δεν θα αποδεχτούμε να μας φορέσουν νέες αλυσίδες Κυβέρνηση, Χατζηδάκης, Σκρέκας, Εργοδοσία!»

Σε ανακοίνωσή του για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης με ΜΑΤ, γκλοπ και χημικά εναντίον των απεργών στη “Μαλαματίνα” και όσων τους συμπαραστέκονται, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν διστάζει, μπροστά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματιών, να ξυλοφορτώνει τους εργαζόμενους που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλειά, σε αξιοπρεπή μισθό και συλλογικές συμβάσεις.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις. Να παρέμβει η κυβέρνηση για την επιστροφή των απολυμένων στη δουλειά τους και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας.

Το ΚΚΕ βρίσκεται από την πρώτη στιγμή με τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του έξω από το εργοστάσιο στο πλάι των απεργών. Θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των απεργών της “Μαλαματίνα”».

Στο πλευρό των απεργών της «Μαλαματίνα» τάσσονται δεκάδες εργατικά σωματεία και φορείς, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: