Μάκης Παπαδόπουλος: Δεν μπορείς με τη δικτατορία του κεφαλαίου στη σημαία σου να απαντήσεις στο φασισμό

Δεν είμαστε μια δύναμη που αγωνιούμε απλά ή έχουμε ευαισθησίες απέναντι στο φασισμό, αλλά τον αντιπαλεύουμε έναν αιώνα τώρα. Και από αυτόν τον αιώνα έχουμε βγάλει κάποια συμπεράσματα. Δεν μπορείς με τη δικτατορία του κεφαλαίου στη σημαία σου να απαντήσεις στο φασισμό. Δε γίνεται να αντιπαλέψεις την ακροδεξιά με την πολιτική που θωρακίζει αυτή τη δικτατορία.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ, έδωσε συνέντευξη σήμερα στην ΕΡΤ, στην εκπομπή “Άλλη Διάσταση” και στο δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη, που κατάφερε να κάνει την ίδια ερώτηση με πέντε (τουλάχιστον) διαφορετικούς τρόπους: γιατί δε συνεργάζεστε με το ΣΥΡΙΖΑ;

Είστε έτοιμοι να κάνετε ένα αντιφασιστικό μέτωπο; Θα πάρετε μέρος στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση; Είστε έτοιμοι να συνεργαστείτε και με οργανωμένες δυνάμεις; Με προοδευτικούς ανθρώπους (πχ το ΣΥΡΙΖΑ); Ναι αλλά στο Λαύριο είδα ένα σύνθημα που λέει “Συριζαίοι, τσιράκια των Αμερικάνων” και με ενόχλησε, γιατί κόβει τη συνεργασία στη βάση.

Οι απαντήσεις του Μ. Παπαδόπουλου ήταν ουσιαστικές κι αποστομωτικές.

Δεν είμαστε μια δύναμη που αγωνιούμε απλά ή έχουμε ευαισθησίες απέναντι στο φασισμό, αλλά τον αντιπαλεύουμε έναν αιώνα τώρα. Και από αυτόν τον αιώνα έχουμε βγάλει κάποια συμπεράσματα. Δεν μπορείς με τη δικτατορία του κεφαλαίου στη σημαία σου να απαντήσεις στο φασισμό. Δε γίνεται να αντιπαλέψεις την ακροδεξιά με την πολιτική που θωρακίζει αυτή τη δικτατορία. Με επίσημη πολιτική τα hot-spot για το προσφυγικό και τον αντικομμουνισμό που ευνοεί τους φασίστες στην Ουκρανία. Με την πολιτική που χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία. Που τρέφει το φασισμό και του δίνει έδαφος να αναπτυχθεί. Με τις Νατοϊκές βάσεις, χωρίς κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Μίλησε επίσης για τη σκανδαλολογία και τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, για το γεωπολιτικό παιχνίδι πίσω από την επιφάνεια και την περίεργη απουσία των αμερικάνικων μονοπωλίων από αυτές τις αποκαλύψεις. Και για αρκετά ακόμα ζητήματα που μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο που ανέβασε το πόρταλ του 902.

Στο τέλος μάλιστα χάρισε στον Κώστα Αρβανίτη και μία από τις πρόσφατες εκδόσεις της “Σύγχρονης Εποχής”, με εντυπώσεις για το Μαρξ, επ’ αφορμής των διακοσίων χρόνων από τη γέννησή του. Μπας και θυμηθεί κι ο Αρβανίτης τη νιότη του που έδειχνε πως θα γινόταν άλλος, πριν βρει βολικό καταφύγιο στην κυβερνώσα Αριστερά και τις ζεστές θέσεις που του δίνει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

  • Ο/Η vassilis λέει:

    Εδώ και λιγότερο από ένα μήνα, έχει αρχίσει μια πίεση προς το ΚΚΕ για να συνεργαστεί με “όοοοολη την αριστερά”, αυτή τη φορά επισείοντας το φόβητρο του φασισμού.
    Εκτιμώ, ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές, αυτή η πίεση θα δυναμώνει. Ήδη συμμετέχουν και δυνάμεις, οι οποίες “τσουρουφλίστηκαν” από τα ερωτοτροπήματά τους με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάντε ένα σχόλιο: