Λιάνα Κανέλλη: Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει ευνοϊκά την τροπολογία για τους μετανάστες εργαζόμενους (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ΚΚΕ τίθεται ευνοϊκά προς την τροπολογία, η οποία ωστόσο αντιμετωπίζει περιστασιακά και αποσπασματικά το θέμα των μεταναστών εργαζομένων και στόχος της κυβέρνησης είναι να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το ΚΚΕ τίθεται ευνοϊκά προς την τροπολογία, η οποία ωστόσο αντιμετωπίζει περιστασιακά και αποσπασματικά το θέμα των μεταναστών εργαζομένων και στόχος της κυβέρνησης είναι να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα, επισήμανε μεταξύ άλλων η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στον «ΑΝΤ1», το πρωί της Τρίτης 19 Δεκέμβρη.

Σημείωσε ότι ουσιαστικά αποτελεί ομολογία της αποτυχίας της ασκούμενης πολιτικής για το Μεταναστευτικό και πρόσθεσε ότι καθιστά νόμιμο το δουλεμπόριο των μεταναστών, στο πλαίσιο της κυνικής πολιτικής της ΕΕ, τους οποίους εκμεταλλεύεται, τους «μπάζει και βγάζει» κατά το δοκούν και τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο, συνδέοντας την άδεια παραμονής με τη δουλειά, επιτρέπει στους εργοδότες να εντείνουν τους εκβιασμούς τους όχι μόνο προς τους μετανάστες, αλλά και προς τους Έλληνες εργαζόμενους, ενώ οι ισχυρισμοί για νομιμοποίηση των μεταναστών δεν μπορούν να υλοποιηθούν αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες μετανάστευσης και ασύλου είναι υποστελεχωμένες με ευθύνη της κυβέρνησης.

Υπογράμμισε ακόμα ότι η τροπολογία ήρθε σε ένα νομοσχέδιο που μετατρέπει την Ασφάλιση από κοινωνικό αγαθό σε ατομική υπόθεση, σε βάρος των εργαζομένων και των ασφαλισμένων για να μην αναδειχθούν οι νέες αντιδραστικές αλλαγές.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: