Λιάνα Κανέλλη: Στην Τουρκία και τη Συρία αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο λαός σώζει τον λαό (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι περίφημες δυνάμεις ταχείας επέμβασης όταν πρόκειται να στρέψουν τα όπλα για να σκοτώσουν λαούς, κινητοποιούνται μέσα σε ελάχιστες ώρες ανά τον κόσμο, αλλά τώρα που χρειάζονται δυνάμεις ταχείας επέμβασης για να μεταφέρουν νερό, φάρμακα, σκηνές, στρώματα, να στήσουν στρατιωτικά νοσοκομεία, δεν υπάρχουν.

Το σύνθημα «Ο λαός σώζει τον λαό» επιβεβαιώνουν περίτρανα οι δύσκολες εικόνες τόσο στην Τουρκία, όσο και τη Συρία, που χτυπήθηκαν από τον φρικτό σεισμό, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του «Kontra».

Η ίδια επισήμανε ότι στη Συρία κανένα κράτος δεν έχει στείλει βοήθεια, σε έναν λαό που είναι χτυπημένος από πόλεμο και προσφυγιά και αυτή την ώρα σκάβει με τα χέρια στα συντρίμμια.

Ακόμα, σχολίασε δηκτικά ότι οι περίφημες δυνάμεις ταχείας επέμβασης όταν πρόκειται να στρέψουν τα όπλα για να σκοτώσουν λαούς, κινητοποιούνται μέσα σε ελάχιστες ώρες ανά τον κόσμο, αλλά τώρα που χρειάζονται δυνάμεις ταχείας επέμβασης για να μεταφέρουν νερό, φάρμακα, σκηνές, στρώματα, να στήσουν στρατιωτικά νοσοκομεία, δεν υπάρχουν.

Ξεκαθάρισε, επίσης, με αφορμή τις «διπλωματίες των σεισμών» ότι αυτά αφορούν τις αστικές τάξεις και όχι τους λαούς που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, αλλά είναι το ίδιο στο γέλιο, το κλάμα, τον πόνο, τους έρωτες, τη δουλειά, το μεροκάματο.

Η Λ. Κανέλλη απεύθυνε κάλεσμα στον λαό να ανταποκριθεί στην πρωτοβουλία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για αιμοδοσία για τη Συρία και την Τουρκία, από το Σάββατο ως τη Δευτέρα, στα τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας.

Σχετικά με τη χθεσινή συζήτηση και ψήφιση της τροπολογίας για τον δήθεν αποκλεισμό των παραφυάδων της Χρυσής Αυγής από τις εκλογές, η Λ. Κανέλλη ξεκαθάρισε ότι το φίδι του ναζισμού το χτυπάς από τη γέννησή του ως κίνημα και με την ιδεολογία σου, ενώ τόνισε τον κίνδυνο τέτοιες διατάξεις να γενικευτούν, φέρνοντας παραδείγματα από απαγορεύσεις Κομμουνιστικών Κομμάτων στην Ευρώπη.

Κλείνοντας, τόνισε ότι τα φίδια του φασισμού έρχονται όταν κοιμάσαι, γι’ αυτό δουλειά δική μας είναι να μην κοιμόμαστε και να είμαστε σε εγρήγορση και με το ιδεολογικό και πολιτικό όπλο παρά πόδα.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: