Λιάνα Κανέλλη: «Πληρώνεις διόδια για να ζεις, διόδια για να αναπνέεις, για να φας, για να σπουδάσεις… Η σωτηρία της ανθρώπινης ζωής δεν κοστολογείται…» (AUDIO)

«Έχουμε γίνει όλοι αναλυτές στην Ελλάδα. Σύνθεση δε βλέπω πουθενά, και κυρίως σύνθεση σε επίπεδο ταξικής συνείδησης. Η σύνθεση δεν είναι να πάμε όλοι μαζί, φονιάδες και θύματα…»

Η σωτηρία των λαών και των ανθρώπινων ζωών δεν κοστολογείται, επισήμανε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ και σχολιάζοντας την έλλειψη μέτρων προστασίας και πρόληψης, όπως αποδείχθηκε στις καταστροφές στη Θεσσαλία, στις φωτιές στην Εύβοια κ.α.

Επισήμανε ότι για αποπροσανατολιστικούς λόγους, αυτή η συζήτηση, παρότι είμαστε λίγο πριν τις τοπικές εκλογές, δεν γίνεται από τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους όλων των δημοτικών παρατάξεων, πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που θέτει σταθερά και καθημερινά αυτά τα θέματα και επισήμανε τις ευθύνες δημοτικών και περιφερειακών αρχών για την έλλειψη των έργων υποδομής.

Υπογράμμισε ότι το μεγαλείο του ελληνικού λαού είναι η βοήθεια και η αλληλεγγύη που επιδεικνύεται από όλη τη χώρας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, καλύπτοντας ουσιαστικά το κενό του επιλεκτικά ανίκανου κράτους.

Ερωτηθείσα για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι ζούμε την επιτομή του οπορτουνισμού, ενώ τίποτα δεν αποτελεί έκπληξη, γνωρίζοντας τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ, που έκανε «ναι» το «όχι» του δημοψηφίσματος, που βρέθηκε στο Καστελόριζο μαζί με τους χρυσαυγίτες. Και από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ «οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι», επισήμανε χαρακτηριστικά η Λ. Κανέλλη. «Μόνο το ΚΚΕ κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση», όλα τα αστικά κόμματα συμφωνούν στις βασικές κατευθύνσεις της αντιλαϊκής πολιτικής και διαφωνούν μόνο ως προς το μείγμα διαχείρισης.

Αναφέρθηκε ακόμα στα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας που εκδηλώνεται στους εφήβους και στις κοινωνικές αιτίες του φαινομένου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: