Λιάνα Κανέλλη: «Όλα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια προς μία μοιρασιά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο την οποία υπαγορεύουν τα θηριώδη ενεργειακά συμφέροντα» (AUDIO)

Η γειτονική χώρα έχει αναπτύξει μια θηριώδη πολεμική βιομηχανία, ενώ «παίζει» στο παιχνίδι των ανταγωνισμών και του ιμπεριαλιστικού πολέμου και με τις δύο συγκρουόμενες πλευρές σήμερα στην Ουκρανία.

Στον «Real FM» μίλησε χτες το πρωί η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Απαντώντας σε ερώτημα για τη χθεσινή δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από την Τουρκία, σημείωσε ότι η  γειτονική χώρα έχει αναπτύξει μια θηριώδη πολεμική βιομηχανία, ενώ «παίζει» στο παιχνίδι των ανταγωνισμών και του ιμπεριαλιστικού πολέμου και με τις δύο συγκρουόμενες πλευρές σήμερα στην Ουκρανία.

Συμπλήρωσε ότι στρατιωτικές επενδύσεις στην Τουρκία έχουν όλοι οι «εταίροι» μας στην ΕΕ και έφερε σε αντιπαραβολή με τα παραπάνω την απαξίωση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.

«Όλα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια προς μία μοιρασιά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο την οποία υπαγορεύουν τα θηριώδη ενεργειακά συμφέροντα», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε την προειδοποίηση του ΚΚΕ για τους κινδύνους που συνεπάγεται η μετατροπή όλης της χώρας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση.

Σχετικά με τις προτάσεις της Κομισιόν για την Ενέργεια, τους έδωσε τον χαρακτηριστικό τίτλο «Κάτω τα χέρια από το Χρηματιστήριο Ενέργειας», ενώ υπενθύμισε ότι η άνοδος των τιμών της Ενέργειας ξεκίνησε πολύ πριν τον πόλεμο και σχετίζεται με την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου.

Για την περιβόητη «πράσινη μετάβαση», σχολίασε ότι «την έχουν κάνει οι μολυντές του περιβάλλοντος για να πληρώσουμε εμείς τη μετάβαση στην απομόλυνση από τη μόλυνση που έχουν κάνει εκείνοι». 

Ακούστε το ηχητικό:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: