Λιάνα Κανέλλη: «Μας είπατε ότι η νο1 τάξη που πάσχει από την κρίση είναι οι… αναξιοπαθούντες εφοπλιστές…» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν τσακίζεται ο κομμουνισμός, όπως νομίζετε εσείς, και όσο υπάρχει ΚΚΕ θα είναι ζωντανός και θα είναι μέσα στο Κοινοβούλιο και δεν θα σας επιτρέπει να θεωρείτε ότι δουλειά του συνδικαλιστή που επανεκλέγεται επί 20 χρόνια είναι, μόλις εκλεγεί, ελεγχόμενος όντας από τη δικαιοσύνη σας, να περνάει τα πρώτα του 25 λεπτά εμέσοντας εναντίον του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ»

Το γεγονός ότι η απλοποίηση των διαδικασιών γίνεται με κριτήριο την κερδοφορία και τα οφέλη των επιχειρηματικών ομίλων, ανέδειξε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, στην παρέμβασή της στη Βουλή, όπου συνεδρίαζε σήμερα η Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με την «απλούστευση των οικονομικών δραστηριοτήτων».

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην τροπολογία που ενισχύει με 55 εκ. ευρώ τους «αναξιοπαθούντες» εφοπλιστές, ώστε να διατηρηθούν τάχα χαμηλές οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μπροστά και στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μοιράζει ψίχουλα στους εργαζόμενους, στο λαό και στη νεολαία. Στηλίτευσε, επίσης, τη ρύθμιση που προβλέπει την αύξηση της διορίας που θα δίνεται σε ρυπογόνες βιομηχανίες για να «διορθώσουν» τη μόλυνση που προκαλούν στο περιβάλλον από δύο -που ίσχυε με προηγούμενο νόμο- σε τρία χρόνια.

Η Λ. Κανέλλη κατήγγειλε και το γεγονός ότι η κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου που φέρνει μετατρέπει σε εμπόρευμα ακόμα και τη φροντίδα των ηλικιωμένων και των παιδιών με την παράδοση στο ιδιωτικό κεφάλαιο των δομών Προσχολικής Υγείας και Αγωγής, Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία, αλλά και με την εργασιακή ομηρία των εργαζομένων σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, εγκλωβίζοντάς τους σε ελαστικές σχέσεις εργασίας και μισθούς πείνας. Σε αυτό το πλαίσιο, η βουλευτής του ΚΚΕ υπενθύμισε, τέλος, ότι αυτές οι αλλαγές έρχονται, μάλιστα, σε συνθήκες που οι νέες μητέρες είναι αντιμέτωπες με την ακρίβεια και με τη 13ωρη δουλειά που ψήφισε η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να αναζητούν πού θα αφήσουν τα μωρά τους.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: