Λιάνα Κανέλλη: «Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι να ‘σαι με τους λαούς, όχι απέναντί τους» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αστική τάξη έχουμε που κυβερνάει, οι αστικές κυβερνήσεις παίρνουν αποφάσεις αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, στο Ισραήλ, στον κόσμο, αυτωνών τα συμφέροντα εξυπηρετεί ένας πόλεμος, αυτωνών τα κέρδη ανανεώνονται, αυτοί θα κάνουνε το rebuilding το ξανάχτίσιμο των πραγμάτων που οι ίδιοι γκρεμίζουν»

«Ήρθε η ώρα ο λαός να σηκώσει κεφάλι», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, επικαλούμενη την απεργιακή συγκέντρωση και την συναυλία στη ΛΑΡΚΟ, καθώς και τις υπόλοιπες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

«Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι να ‘σαι με τους λαούς, όχι απέναντί τους», υπογράμμισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Attica TV», ενώ έκανε εκτενή αναφορά στο βιβλίο «Αντιγόνη στη Χάγη. Η κατάθεση της Λιάνας Κανέλλη στη Δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

Αναφερόμενη στα 25 χρόνια από την επίθεση του ΝΑΤΟ και το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, τόνισε, πως «πάνε να ξαναπιάσουν τα Βαλκάνια από την αρχή. Βάζουνε φυτιλιές, θα διαλύσουν την κατάσταση, προκειμένου να τα ενοποιήσουν σε επίπεδο αγοράς». Πρόσθεσε για το Κόσσοβο, πως η ΝΔ θέλει «από το παράθυρο» να αναγνωριστεί -δια του Συμβουλίου της Ευρώπης- «ένα κράτος το οποίο αυτή τη στιγμή είναι αναγνωρισμένο μόνο από πέντε κράτη στον κόσμο».

Επίσης, αναφέρθηκε στην σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και στις γενικότερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. «Η Ελλάδα βρίσκεται δυστυχώς εκεί που έχει κλείσει τις κολιγιές, τις συμφωνίες και τη συμμετοχή -με το ένα με το άλλο τρόπο- στα εγκλήματα των καιρών η αστική της τάξη. Αστική τάξη έχουμε που κυβερνάει, οι αστικές κυβερνήσεις παίρνουν αποφάσεις αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, στο Ισραήλ, στον κόσμο, αυτωνών τα συμφέροντα εξυπηρετεί ένας πόλεμος, αυτωνών τα κέρδη ανανεώνονται, αυτοί θα κάνουνε το rebuilding το ξανάχτίσιμο των πραγμάτων που οι ίδιοι γκρεμίζουν», είπε.

«Αυτοί δανειοδοτούν  και παίρνουν από σένα, από μένα, από τη γη σου, από το λαχανικό σου, από το ορυχείο σου τα πάντα, τα εκμεταλλεύονται, τα ενθηλακώνουν  και όταν δεν έχουμε πια που μπορούν να τα ξοδέψουν, όταν φοβούνται τις μάζες των πεινασμένων, όταν ξεχνάνε τους ξεριζωμένους κάθε γης και αφού εξανδραποδήσουν λαούς ολόκληρους, ξεκινάνε από την αρχή», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: