Λιάνα Κανέλλη: Διανύουμε περίοδο μεσαίωνα. Η απόφαση για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ είναι μαύρο σκοτάδι (ΒΙΝΤΕΟ)

«Υπάρχει την ίδια ώρα μεγάλος ξεσηκωμός στην Αμερική, χώροι που δεν θα το περίμενε κανένας απέκτησαν σωματεία, η μαζική οργανωμένη δράση αρχίζει κι αντιστέκεται στη βάση. Το ίδιο θα συμβεί και στο θέμα του δικαιώματος της έκτρωσης. Δεν θα περάσει τόσο εύκολα…»

Στις τρέχουσες εξελίξεις αναφέρθηκε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο».

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα που δεν μπορεί κανείς να τα αποσυνδέσει ούτε από τα κοινωνικά, ούτε από τα εργασιακά, ούτε από τα βασικά πολιτικά ατομικά δικαιώματα, πισωγυρίζουν με απίθανες αφορμές και αιτίες» σημείωσε αναφερόμενη την απόφαση Ανώτατου Δικαστηρίου των  ΗΠΑ που ανοίγει τον δρόμο στην απαγόρευση των αμβλώσεων.

Σχολιάζοντας την απόφαση επεσήμανε πως «διανύουμε περίοδο μεσαίωνα» και τόνισε: «Υπάρχει την ίδια ώρα μεγάλος ξεσηκωμός στην Αμερική, χώροι που δεν θα το περίμενε κανένας απέκτησαν σωματεία, η μαζική οργανωμένη δράση αρχίζει κι αντιστέκεται στη βάση. Το ίδιο θα συμβεί και στο θέμα του δικαιώματος της έκτρωσης. Δεν θα περάσει τόσο εύκολα…»

Για την ενεργειακή φτώχεια, η βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε πως οι λαοί της Ευρώπης αναμένεται να περάσουν ένα φριχτό χειμώνα, εξαιτίας των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τις πηγές ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς τους.

Αναφερόμενη ακόμα στις γυναικοκτονίες, η Λιάνα Κανέλλη σημείωσε τις κοινωνικές διαστάσεις του προβλήματος και στην ανάγκη ύπαρξης κρατικών θεσμών υποστήριξης των γυναικών που κακοποιούνται.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: