Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος: Το ΚΚΕ μπορεί να τα βάλει χωρίς περιστροφές με την ΕΕ μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο (AUDIO)

Κριτήριο του ΚΚΕ είναι μέσα από την Ευρωβουλή γρήγορα να ενημερώνει τον λαό για όσα αρνητικά για τη ζωή του αποφασίζονται στην ΕΕ, η οποία είναι εχθρικός οργανισμός για τους εργαζόμενους.

Κάλεσμα στον λαό να στείλει με την ψήφο του περισσότερους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε πιο δυναμικά να αποκαλύπτουν τις αρνητικές, αντιλαϊκές εξελίξεις που κυοφορούνται στην ΕΕ, απηύθυνε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, μιλώντας στη συχνότητα της ΕΡΑ στην Καλαμάτα.

Όπως είπε, το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ απαρτίζεται από ανθρώπους που αναδεικνύονται μέσα από τους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, ανθρώπους του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, που έχουν σταθεί στο πλευρό των αγώνων.

Κριτήριο του ΚΚΕ είναι μέσα από την Ευρωβουλή γρήγορα να ενημερώνει τον λαό για όσα αρνητικά για τη ζωή του αποφασίζονται στην ΕΕ, η οποία είναι εχθρικός οργανισμός για τους εργαζόμενους.

Θύμισε άλλωστε τη θέσπιση των 12ωρων και 13ωρων, τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και την ΚΑΠ που αυξάνει το κόστος παραγωγής για τους αγρότες για να κερδοσκοπούν τα καρτέλ.

Ακόμα επισήμανε τις ευθύνες της ΕΕ για το έγκλημα στα Τέμπη, οι οποίες είναι τεράστιες, μαζί βέβαια με τις πολιτικές και ποινικές σε πρόσωπα, που ανέδειξε το Πόρισμα του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, η πολιτική της ΕΕ δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια στα τρένα, καθώς συστήματα υπάρχουν μόνο σε ένα πολύ μικρό μέρος του δικτύου, μιας και η πλήρης εγκατάστασή τους θα σήμαινε κόστος για τις εταιρείες που έχουν στην ευθύνη τους το μεταφορικό έργο.

Έτσι, είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τα Τέμπη, αφού κοιτά μόνο την οικονομική ζημιά που προέκυψε από τη μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717.

Επίσης τόνισε ότι οργανωμένη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για το έγκλημα έγινε χάρη στην πρωτοβουλία των συγγενών των θυμάτων, την οποία στήριζε και στηρίζει ολόπλευρα το ΚΚΕ και πιέζει για να συνεχιστεί στις Επιτροπές.

Ο Λ. Νικολάου – Αλαβάνος βρίσκεται στην Καλαμάτα όπου θα μιλήσει σήμερα στην εκδήλωση της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ θέμα «Καλαμάτα – 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της ΕΕ – Μύθοι και αλήθειες: Ποιος πληρώνει; Ποιος κερδίζει», στις 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Με αφορμή αυτή κάλεσε τον κόσμο να σκεφτεί ποιοι ωφελούνται σήμερα από την «πράσινη μετάβαση» και τις «κλιματικά ουδέτερες» πόλεις.

Όπως είπε, αυτό αφορά μετατροπές σε κτίρια και ηλεκτροκίνηση, μεταξύ άλλων, τα οποία έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Έτσι από τη μία δίνονται ενισχύσεις δισεκατομμυρίων σε κατασκευαστικούς ομίλους, όμως το κόστος των σπιτιών που θα έχουν τις πράσινες προδιαγραφές, θα είναι τεράστιο. Έτσι δεν θα μπορεί να τα αγοράζει ο λαός, άρα θα μένει σε «χρέπια».

Την ίδια ώρα υπάρχει Οδηγία της ΕΕ που θα βάζει χαράτσι στις ανθρακούχες εκπομπές παλιών σπιτιών, άρα ο λαός και δεν θα μπορεί να μείνει σε νέο σπίτι και θα πληρώνει αδρά για να μένει σε παμπάλαια.

Με βάση τα παραπάνω, ο Λ. Νικολάου – Αλαβάνος ξεκαθάρισε ότι απαιτείται σύγκρουση με την πολιτική του κέρδους και γι’ αυτό χρειάζονται αλλαγές στον συσχετισμό δύναμης, ώστε να αναδεικνύονται δυνάμεις που ασκούν πόλεμο στα μεγάλα συμφέροντα και βάζουν στο επίκεντρο τις ανάγκες του λαού.

Έχει αποδειχθεί, είπε, ότι αντιπολίτευση ασκεί με μεγάλη συνέπεια το ΚΚΕ, καθώς σε κάθε αγώνα και κατάκτηση πρωτοστατούν οι κομμουνιστές. Γι’ αυτό χρειάζονται περισσότεροι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ που δεν θα είναι χειροκροτητές των αντιλαϊκών πολιτικών, αλλά θα αποκαλύπτουν τα επικίνδυνα σχέδια στον λαό έγκαιρα.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: