Ξαναχτύπησε ο Μπαλάσκας – “110 αστυνομικοί φυλάνε το σκήνωμα του Κουφοντίνα στη Λαμία” (VIDEO)

Στην εύλογη αντίδραση παριστάμενου δημοσιογράφου του πάνελ για το αν ο Μπαλάσκας θεωρεί ήδη νεκρό τον Κουφοντίνα, εκείνος απάντησε ότι του “είναι αδιάφορο αν είναι νεκρός ή ζωντανός ο Κουφοντίνας”.

Σαν το Μάρτη από τη Σαρακοστή, δε θα μπορούσε να λείψει από τα τηλεπαράθυρα των ημερών, ο γνωστός και μη εξαιρετέος συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, γνωστός μεταξύ πολλών άλλων για την αλήστου μνήμης δήλωση του πως δεν υπάρχει περίπτωση “ούτε μία στο δισεκατομμύριο” να διαφύγει ο Παππάς της Χρυσής Αυγής. Ποιος θα ήταν εξάλλου καλύτερος να μας αναλύσει τις απόψεις του περί κράτους δικαίους, δικαιωμάτων κρατουμένων και αξίας της ανθρώπινης ζωής από εκείνον;

Σε μια ακόμα επίδειξη του βαθύ ουμανισμού που διέπει τον ίδιο και φανταζόμαστε όσους τον εξέλεξαν για να τους εκπροσωπεί δημόσια, ο Μπαλάσκας εξέφρασε την αγανάχτησή του που στη Λαμία, όπου νοσηλεύεται ως γνωστόν ο απεργός πείνας Δ. Κουφοντίνας, “110 αστυνομικοί φυλάνε το σκήνωμα του Κουφοντίνα”, εννοώντας ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς στα υπόλοιπα καθήκοντά τους στο νόμο.

Στην εύλογη αντίδραση παριστάμενου δημοσιογράφου του πάνελ για το αν ο Μπαλάσκας θεωρεί ήδη νεκρό τον Κουφοντίνα, εκείνος απάντησε ότι του “είναι αδιάφορο αν είναι νεκρός ή ζωντανός ο Κουφοντίνας”, κι ότι τον νοιάζει να “μη θρηνήσει άλλο Μάτι κι άλλο συνάδελφό του νεκρό” από τους “Κουφοντινόφιλους (sic). Το θέμα εδώ δεν είναι η πασίγνωστη μαυροψυχιά του εν λόγω ατόμου, ούτε η στοχοποίηση όσων υπερασπίζονται τα δικαιώματα των κρατουμένων, ανεξάρτητα από τη βαρύτητα των αδικημάτων τους. Το ζήτημα είναι ότι κάποιος που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τα όργανα της τάξης και προστασίας του νόμου, ιεραρχεί δημόσια την αξία της ανθρώπινης ζωής, ως ύψιστου έννομου αγαθού, με βάσει το αν η ζωή αφορά το θύτη ή το θύμα ενός εγκλήματος. Αν δεν κάνουμε κάποιο λάθος, η τελευταία φορά που επιτρεπόταν δημόσια να προπαγανδίζεται ότι υπάρχουν ζωές περισσότερο άξιες να ζήσουν από άλλος ήταν στα ναζιστικά και φασιστικά καθεστώτα.

Φυσικά, όσο βρίσκει αφενός ψήφου μεταξύ των συναδέλφων του ο Μπαλάσκας, αλλά κυρίως δημόσιο βήμα, είναι σαφές ότι θα αποθρασύνεται ολοένα και περισσότερο, ποντάροντας εξάλλου και στο γεγονός πως οι πολιτικοί του προϊστάμενοι ουσιαστικά έχουν δώσει λευκή επιταγή στην ΕΛ.ΑΣ στη λογική του “το κράτος είμαι εγώ”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: