«Κόκκινος» βουλευτής ο Νίκος Έξαρχος στα Γιάννενα και το ΚΚΕ έφτασε τις 21 έδρες!

Το ΚΚΕ καταλαμβάνει την 21η έδρα του στην Εκλογική Περιφέρεια Ιωαννίνων, όπου και εκλέγει βουλευτή τον Νίκο Έξαρχο. Την έδρα χάνει ο Γιώργος Αμυράς που εκλέχτηκε με τη Νέα Δημοκρατία

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για ανακατανομή των εδρών. Με βάση την απόφαση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής, που εδρεύει στο υπουργείο Εσωτερικών και συνεδρίασε για να επικυρώσει και να ανακοινώσει το εκλογικό αποτέλεσμα, από την κατανομή των εδρών στα κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές της 25ης Ιούνη το ΚΚΕ λαμβάνει 21 έδρες.

Το ΚΚΕ καταλαμβάνει την 21η έδρα του στην Εκλογική Περιφέρεια Ιωαννίνων, όπου και εκλέγει βουλευτή τον Νίκο Έξαρχο.

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Έξαρχος είχε εκλεγεί βουλευτής στις εκλογές της 21ης Μάη 2023, όπου το ΚΚΕ είχε καταγράψει ποσοστό 7,15% με 7.074 ψήφους.

Στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιούνη το Κόμμα κατέγραψε μεγαλύτερη άνοδο κατακτώντας ποσοστό 8,00% και 7.116 ψήφους.

Με βάση την απόφαση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής την έδρα στον νομό Ιωαννίνων χάνει ο Γιώργος Αμυράς (πρώην “Ποτάμι”) και η Νέα Δημοκρατία (είχε τρεις βουλευτές, και μένει με δυο).

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Έξαρχος, γεννήθηκε το 1963 στη Ζίτσα Ιωαννίνων, είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Είναι οικοδόμος, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Έχει υπάρξει υπεύθυνος της Γραμματείας Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων.

Ο Νίκος Έξαρχος έχει επανεκλεγεί βουλευτής Ιωαννίνων με το ΚΚΕ στις εκλογές του Μάη 2012 και βέβαια στις πρόσφατες του Μάη 2023.

Δείτε ακόμα:

«Ο γιαννιώτικος λαός έχει κάθε λόγο σήμερα να χαμογελάει και να γλεντάει» – Γλέντι της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ για την εκλογή του Νίκου Έξαρχου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: