ΚΚΕ: Πρόκληση οι δηλώσεις Μητσοτάκη για “επιτυχή ελληνική πολιτική φύλαξης των συνόρων” μετά το ναυάγιο της Πύλου

Χωρίς συμφωνία για το μεταναστευτικό έληξε η σύνοδος κορυφής της ΕΕ καθώς η Ουγγαρία και η Πολωνία διατηρούν τις αντιρρήσεις τους με τον μηχανισμό των μετεγκαταστάσεων και αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες στο έδαφός τους, αλλά και να καταβάλλουν χρηματικές αποζημιώσεις.

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνέντευξη τύπου του Μητσοτάκη μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, αναφέρει:

«Λίγες ημέρες μετά από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, με θύματα εκατοντάδες αδικοχαμένους νεκρούς και αγνοούμενους, κι ενώ ακόμα δεν έχουν δοθεί από τις ελληνικές αρχές οι επιβαλλόμενες σαφείς απαντήσεις για τις πραγματικές συνθήκες του, είναι πρόκληση οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες για την “επιτυχή ελληνική πολιτική φύλαξης των συνόρων”.

Όσο για τον “αγώνα” που, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, έδωσε η Ελλάδα για την “καθολική συμφωνία” των κρατών της ΕΕ στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της, σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εντείνει την πολιτική της καταστολής και του εγκλωβισμού σε βάρος των ξεριζωμένων, που είναι το έδαφος για την γιγάντωση της δράσης των κυκλωμάτων διακινητών. Όμως απέναντι της, θα βρει την πραγματική μαχητική αντιπολίτευση του ΚΚΕ και τους κοινούς αγώνες Ελλήνων, μεταναστών εργατών και προσφύγων για την προστασία των δικαιωμάτων τους».

***

Χωρίς συμφωνία για το μεταναστευτικό έληξε η σύνοδος κορυφής της ΕΕ καθώς η Ουγγαρία και η Πολωνία διατηρούν τις αντιρρήσεις τους με τον μηχανισμό των μετεγκαταστάσεων και αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες στο έδαφός τους, αλλά και να καταβάλλουν χρηματικές αποζημιώσεις.

«Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα λόγω της επίμονης άρνησης της Πολωνίας και της Ουγγαρίας να συνταχθούν με το κείμενο που είχε προετοιμαστεί» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου. Όπως ανέφερε όλα τα κράτη της ΕΕ συμφωνούν σε περισσότερη καταστολή σε βάρος των ξεριζωμένων από τους πολέμους και τη φτώχεια με την ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, πολιτική που αφορά ευθέως την Ελλάδα. Εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από την πολιτική φύλαξης των συνόρων όταν πριν μερικές εβδομάδες σημειώθηκε το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ακόμα ότι γίνονται συζητήσεις της ΕΕ με χώρες της Βόρειας Αφρικής για «να μην μπαίνουν καν σε βάρκες» πρόσφυγες και μετανάστες και όταν μπουν να εντοπίζονται έγκαιρα και τους γυρίζουν πίσω στις ακτές των χωρών που ξεκίνησαν.

Σε ερώτηση της προσδοκά από τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι σκοπός είναι «να χαράξουμε ένα μονοπάτι επαναπροσέγγισης». Πρόκειται για στόχευση που υπηρετεί την ανάγκη το ΝΑΤΟ να έχει συμπαγή την ανατολική τους πτέρυγα σε μια περιοχή που είναι κρίσιμης σημασίας στον ανταγωνισμό με Κίνα και Ρωσία.

Για τα εσωτερικά ζητήματα, δήλωσε ότι προτεραιότητά τους είναι να υλοποιηθεί το κυβερνητικό έργο «με μεγάλη ταχύτητα», εστιάζοντας στην ικανοποίηση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων μέσω της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας που θα δώσει ευκαιρίες για φτηνότερο δανεισμό τραπεζών και επιχειρήσεων. Για το λαό που μααστίζεται από την ακρίβεια ανέφερες ότι θα παραταθεί για επιπλέον έξι μήνες το περιβόητο καλάθι της νοικοκυράς που ωστόσο δεν αποτελεί ανάσα για το λαϊκό εισόδημα που κατατρώγεται και από τους έμμεσους φόρους όπςω ο ΦΠΑ και οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε ενέργεια και καύσιμα που η κυβέρνηση αρνείται να καταργήσει.

Σε σχετική ερώτηση, δεν θέλησε σήμερα να κάνει δηλώσεις για την παραίτηση Τσίπρα και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε «ρωτάτε λάθος άνθρωπο».

Αναφέρθηκε στον προφυλακισμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη λέγοντας ότι αν δεν αποφυλακισθεί το θέμα θα επηρεάσει τη στάσης της ελληνικής κυβέρνησης στην πορεία της Αλβανίας προς την ΕΕ.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: