ΚΚΕ: Όποιος περίμενε ανθρωπιά από κυβέρνηση και ναυτιλιακές έπεσε έξω – Χωρίς σύνδεση με την Καβάλα η Θάσος εν μέσω πανδημίας!

Χωρίς σύνδεση μένει το νησί με την πόλη της Καβάλας αφού από την 1η του μήνα όλες οι ναυτιλιακές διέκοψαν τα δρομολόγια.

Από την 1η Δεκέμβρη καμιά ναυτιλιακή εταιρεία δεν εκτελεί δρομολόγια από Πρίνο για Καβάλα, διακόπτοντας την επικοινωνία της Θάσου με την Καβάλα! «Όποιος περίμενε και από αυτήν την κυβέρνηση και τις ναυτιλιακές εταιρείες να έχουν το ελάχιστο ίχνος ανθρωπιάς έπεσε έξω», σημειώνει η ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «Για άλλη μια χρονιά οι κάτοικοι της Θάσου βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές. Κυβέρνηση και ναυτιλιακές εταιρείες καταδικάζουν, εν μέσω πανδημίας, τους κατοίκους του νησιού στην πλήρη εγκατάλειψη και αδιαφορία».

Υπογραμμίζει ιδιαίτερα τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι νεφροπαθείς, οι ασθενείς με βαριές ασθένειες, ασθενείς που χρειάζονται μεταφορά στο Νοσοκομείο της Καβάλας, αλλά και οι υπόλοιποι κάτοικοι του νησιού που χρειάζεται να διεκπεραιώσουν τις δουλειές τους σε διάφορες υπηρεσίες, τους σπουδαστές κλπ., «μιας και η πολιτική των αναδιαρθρώσεων έχει κλείσει όλες τις υπηρεσίες του νησιού», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Επισημαίνει επίσης ότι «Μέσα σε όλα ξεχάστηκαν και οι μεγαλοστομίες – υποσχέσεις που δίνονται αφειδώς σε κάθε εκλογική περίοδο για μονάδα τεχνητού νεφρού, φαρμακείο ΕΟΠΥ στο νησί, όπως και στήριξη του Κέντρου Υγείας με γιατρούς, νοσηλευτές και υλικοτεχνική υποδομή».

«Για άλλη μια φορά, αναδεικνύεται το ασυμβίβαστο των εργατικών λαϊκών αναγκών με τους στόχους των ναυτιλιακών εταιρειών και τη στρατηγική της απελευθέρωσης των θαλάσσιων συγκοινωνιών», υπογραμμίζει (διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: