ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την αναζήτηση των αγνοούμενων μεταναστών και προσφύγων εργατών γης και για την προστασία όσων διασώθηκαν

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για τους μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τους μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία:

«Πολύ σημαντική πλευρά της τραγωδίας στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία είναι η τύχη των μεταναστών και προσφύγων εργατών γης, που δουλεύουν στα χωράφια και την κτηνοτροφία, πολλοί ”χωρίς χαρτιά”, και βρέθηκαν κι αυτοί αντιμέτωποι με την καταστροφή. Κανένα μέσο και καμία κρατική αρχή δεν μιλάει γι’ αυτούς, εάν έχει γίνει η σχετική καταγραφή, εάν αγνοούνται, εάν αναζητούνται, πώς προστατεύονται όσοι διασώθηκαν.

Ταυτόχρονα, η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για την εκκένωση της δομής προσφύγων στο πλημμυρισμένο Κουτσόχερο από τους ξεριζωμένους, προκειμένου να φιλοξενηθούν πλημμυροπαθείς, όπως και το διαφαινόμενο άνοιγμα των κλειστών σήμερα δομών σε Βόλο και Θερμοπύλες για τον ίδιο σκοπό, είναι απαράδεκτη. Κάπως έτσι, διαμορφώνεται μία νέα ”χρησιμότητα” για τις δομές της ντροπής, για τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι χιλιάδες ξεριζωμένοι.

Πρόκειται για κυνισμό, αφού άνθρωποι, πρόσφυγες και πλημμυροπαθείς, αντιμετωπίζονται σαν απλοί αριθμοί, με κριτήριο το αν ”ταιριάζουν” ή όχι στην εκάστοτε χωρητικότητα των δομών – φυλακών. Οι μεν πρόσφυγες θα μεταφερθούν και θα στοιβαχθούν σε άλλες δομές, ήδη επιβαρυμένες, μακρυά από τον τόπο όπου πολλοί είχαν βρει δουλειά. Οι δε πλημμυροπαθείς θα κληθούν να αποδεχθούν την ”προσωρινή λύση” (που συνήθως πάντα κρατάει χρόνια) της διαμονής σε κοντέινερς στρατοπέδων, χωρίς ταυτόχρονο σχεδιασμό για την υγειονομική τους περίθαλψη, την ουσιαστική στήριξή τους και την αποκατάσταση των ζημιών. Ντροπή!

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την αναζήτηση των αγνοούμενων μεταναστών και προσφύγων εργατών γης, πολλοί από τους οποίους δούλευαν ”χωρίς χαρτιά” στα χωράφια και στην κτηνοτροφία, για την προστασία όσων διασώθηκαν. Να λάβει άμεσα μέτρα για την στέγαση των πληγέντων σε ξενοδοχεία, καταλύματα, διαμερίσματα κ.λπ. για όσο χρειαστεί, με κάλυψη των χρημάτων από το κράτος. Να εξασφαλισθεί η πλήρης διατροφή και υγειονομική περίθαλψη και ό,τι άλλο χρειάζονται».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: