ΚΚΕ: “Η καθυστέρηση της άρσης της ασυλίας του Λαγού προκαλεί τον ελληνικό λαό, τα θύματα της ναζιστικής ΧΑ και τις οικογένειες τους”

Eπιστολή των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ για τη συνεχιζόμενη μη άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού
“Απαιτούμε να γίνουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την άρση της ασυλίας του ναζιστή, εγκληματία Λαγού στην επόμενη κιόλας Ολομέλεια, ώστε να οδηγηθεί στη θέση που πρέπει να βρίσκεται: στη φυλακή” σημειώνει η ευρωβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ στην επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Πάνω από τρεις μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Γιάννη Λαγού, ως ηγετικού στελέχους της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και το Ευρωκοινοβούλιο εξακολουθεί να μην έχει προχωρήσει στην άρση της ασυλίας του εκλεγμένου το 2019 με το ναζιστικό ψηφοδέλτιο. Μάλιστα, ο φυγόποινος Λαγός συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα δραστήριος μέσω ΜΚΔ, απειλώντας και ασχημονώντας με το γνωστό προκλητικό του ύφος. Την αδικαιολόγητη και εξοργιστική αυτή καθυστέρηση στηλιτεύει με επιστολή της προς τον πρόεδρο της ευρωβουλής Νταβίντ Σασόλι, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, απαιτώντας την άμεση άρση ασυλίας του βουλευτή, επισημαίνοντας την πλήρη πολιτική ευθύνη που φέρει για την απαράδεκτη χρονοτριβή.

«Αθήνα, 18/01/2021

κ. Νταβίντ Σασόλι,

Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

Κύριε Πρόεδρε,

Τρεις ολόκληροι μήνες έχουν περάσει από την τελεσίδικη απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου που καταδίκασε τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Όλα τα στελέχη της που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έχουν οδηγηθεί στη φυλακή, πλην δύο: ενός που διαφεύγει της σύλληψης και του ευρωβουλευτή εκλεγμένου με τη ναζιστική οργάνωση, Ι. Λαγού.

Από τις 19 Οκτώβρη έχετε λάβει κι επίσημα το αίτημα για άρση της ασυλίας του. Όμως, στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων την περασμένη βδομάδα παρότι είχε προγραμματιστεί η εξέταση 4 προτάσεων για άρση της ασυλίας ευρωβουλευτών σε αυτές δεν περιλαμβανόταν αυτή του Λαγού. Ο δε καταδικασμένος εγκληματίας ναζί είναι προγραμματισμένο να πάρει ξανά το λόγο στην ολομέλεια του Ιανουαρίου 2021, ενώ συνεχίζει από τις Βρυξέλλες να προκαλεί με αναρτήσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Έχετε πλήρη πολιτική ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση επί τόσους μήνες της αρμόδιας Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων να εξετάσει την άρση ασυλίας του.

Η  αγανάκτηση του λαού μας είναι μεγάλη, πολύ περισσότερο που ο δεύτερος εγκληματίας ναζιστής Παππάς διέφυγε παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, του αρμόδιου υπουργού της και υψηλόβαθμων αξιωματικών της αστυνομίας, ενώ πολλαπλασιάζονται οι ανησυχίες για το τι ετοιμάζει ο καταδικασμένος Γιάννης Λαγός, για να διαφύγει.

Κύριε πρόεδρε,

Η καθυστέρηση που σημειώνεται εγείρει σοβαρά ερωτηματικά και η πρακτική που ακολουθείται με δική σας ευθύνη, περιφρονεί και προκαλεί τον ελληνικό λαό, τα θύματα των ναζιστών εγκληματιών της Χρυσής Αυγής και τις οικογένειες τους που πάλεψαν για να οδηγηθούν οι εγκληματίες στη φυλακή. Περιφρονεί τους λαούς που πλήρωσαν πολύ ακριβά τα εγκλήματα του ναζισμού και αγωνίστηκαν για την ήττα του, δίνοντας στο αγώνα εκατομμύρια ζωές.

Απαιτούμε να γίνουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την άρση της ασυλίας του ναζιστή, εγκληματία Λαγού στην επόμενη κιόλας Ολομέλεια, ώστε να οδηγηθεί στη θέση που πρέπει να βρίσκεται: στη φυλακή.

Κώστας Παπαδάκης,

Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος,

Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: