«Κεφάλαιο και κράτος είναι εμπρηστές, κάνουν κάρβουνο όλων μας τις ζωές» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαζική η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων του νομού στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας

Την οργή για το συνεχιζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα που μετατρέπει την Αττική σε αποκαΐδια αλλά και την αποφασιστικότητα για να μπει φρένο στην διαχρονικά καταστροφική πολιτική διατράνωσε η μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων του νομού, το απόγευμα της Δευτέρας, στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας

Πλήθος κόσμου, εργαζόμενοι, νέοι και νέες, κάτοικοι των πρόσφατα και παλιότερα πληγέντων περιοχών βρέθηκαν έξω από το υπουργείο υπό το σύνθημα «ΩΣ ΕΔΩ! Έκαναν την Αττική «κρανίου τόπο» για τους πολλούς και Ριβιέρα για τα κέρδη των λίγων».

Έξω από το υπουργείο ξεδιπλώθηκαν τα πανό των εργατικών σωματείων όπως αυτών της Δυτικής Αττικής που καλούσε σε ξεσηκωμό αφού η περιοχή τους είναι σε μόνιμο κίνδυνο από πυρκαγιά, πλημμύρα και βιομηχανικό Ατύχημα.

Τα άμεσα μέτρα πρόληψης, δασοπροστασιας και αποκατάστασης των καμένων που διεκδικούν τα σωματεία, ανέγραφαν οι πικέτες που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι.

Σε μια συμβολική κίνηση ρίχτηκε στην είσοδο του υπουργείο ένα ελάχιστο δείγμα από τις στάχτες προερχόμενες από τα χιλιάδες καμένα στρέμματα της Αττική.

Οι ομιλίες στη συγκέντρωση

Στον τεράστιο κίνδυνο για βιομηχανικό ατύχημα στη Δυτική Αττική, αναφέρθηκε στην ομιλία του στη συγκέντρωση στο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Γιάννης Παπαδάς, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής. (Δείτε εδώ)

«Δίνω και εγώ το παρών, δίπλα σε όσους επέλεξαν να μην συμμορφωθούν με το κλίμα τρομοκράτησης, μοιρολατρίας, αναμονής και αδιέξοδου θρήνου πάνω στα αποκαΐδια», τόνισε στην ομιλία του ο Ανδρέας Νικολόπουλος, μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Καισαριανής. (Διαβάστε εδώ)

«Τώρα είναι η ώρα να βγει στο προσκήνιο ο οργανωμένος λαός και μέσα από τα συνδικάτα του να δημιουργήσει τους δικούς του θεσμούς για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας, για την ασφάλεια στην εργασία του, για την διάσωση του φυσικού μας πλούτου, για την υπεράσπιση της ζωής από τις φυσικές καταστροφές, για όλα όσα δηλαδή έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας τον 21οαιώνα», τόνισε στην ομιλία του στη συγκέντρωση στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, ο Μάης Μέντης, πρόεδρος του ΕΚ Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής (Δείτε εδώ).

Δυναμώνουμε τις διεκδικήσεις για την προστασία του εργαζόμενου στο χώρο δουλειάς και στον τόπο κατοικίας σημείωσε στην ομιλία του στη συγκέντρωση στο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του ΔΣ του ΕΚ Αθήνας. (Δείτε εδώ)

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: