Κάτω τα χέρια από την αγωνίστρια Άχεντ Ταμίμι! Λευτεριά σε όλους τους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Ο πραγματικός τρομοκράτης είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ που στηρίζουν το κατοχικό κράτος του Ισραήλ βάζοντας “πλάτη” στο σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού. Μαζί τους κράτη και κυβερνήσεις, όπως της Ελλάδας, που ξεπλένουν την ισραηλινή κατοχή και τις αποτρόπαιες πράξεις μιλώντας για το “δικαίωμα στην αυτοάμυνα” του κράτους – δολοφόνου.

Σε δεκάδες συλλήψεις Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, προχώρησε σήμερα το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ. Ανάμεσα τους είναι η 22χρονη Αχέντ Ταμίμι.

Παράλληλα με τη σφαγή στη Γάζα, οι κατοχικές δυνάμεις κλιμακώνουν τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο ισραηλινός στρατός κατοχής δολοφονεί, συλλαμβάνει, βασανίζει, καίει χωράφια, ισοπεδώνει σπίτια και ολόκληρα χωριά στην Δυτική Όχθη για να τρομοκρατήσει τους Παλαιστίνιους που αγωνίζονται για την δική τους πατρίδα.

Μετά από μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση, ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο χωριό Ναμπί Σαλέχ, στην Δυτική Όχθη. Δέλυσαν το σπίτι της οικογένειας Ταμίμι και συνέλαβαν στο κρεβάτι της, την 22χρονη αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι η οποία είχε απελευθερωθεί πριν μερικά χρόνια κάτω από την τεράστια διεθνή κινητοποίηση. Μετά τη νέα σύλληψη της, κρατείται μαζί με δεκάδες άλλους ως «υποκινητής τρομοκρατίας». Μάλιστα μια βδομάδα πριν συνελήφθη και ο πατέρας της.

Σε ανακοίνωσή του για την σύλληψη της Αχέντ Ταμίμι το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρει:

«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταδικάζει τη σύλληψη από τον ισραηλινό στρατό της Άχεντ Ταμίμι και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή της. Η 22χρονη σήμερα Παλαιστίνια αγωνίστρια έγινε σύμβολο του ηρωικού αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, όταν τον γύρο του κόσμου έκανε η εικόνα της έφηβης τότε Άχεντ να χαστουκίζει τους πάνοπλους Ισραηλινούς στρατιώτες, ενώ για τον λόγο αυτό φυλακίστηκε για 8 μήνες από το ισραηλινό κράτος.

Είναι κατάπτυστη η κατηγορία του ισραηλινού κράτους περί «υποκίνησης τρομοκρατίας» σε βάρος της, την ώρα που το κράτος – τρομοκράτης πνίγει στο αίμα τον παλαιστινιακό λαό, έχει μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας σε νεκροταφείο παιδιών.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας με τον παλαιστινιακό λαό! Για το δικαίωμά του να παλεύει ενάντια στην κατοχή, να έχει ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την απεμπλοκή της Ελλάδας από το μακελειό!

Καμία συμμετοχή στης Γάζας τη σφαγή! Συνένοχοι στο έγκλημα δε γίνονται οι λαοί!».

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις δεκάδες συλλήψεις Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μεταξύ των οποίων και της 22χρονης Αχέντ Ταμίμι, σήμερα τα χαράματα, σημειώνοντας:

«Οι κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ, την ώρα που ισοπέδωναν για ακόμη ένα βράδυ την Γάζα δολοφονώντας γυναίκες και παιδιά, την ίδια ώρα κλιμάκωναν τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη με δολοφονίες, συλλήψεις, τρομοκρατία.

Μετά από μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση, με τεθωρακισμένα και ράμπο των κατοχικών δυνάμεων του Ισραήλ, εισέβαλαν στο χωριό Ναμπί Σαλέχ, στην Δυτική Όχθη διέλυσαν το σπίτι της οικογένειας Ταμίμι και συνέλαβαν στο κρεβάτι της, την 22χρονη αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι.

Η Αχέντ Ταμίμι, αφού απελευθερώθηκε πριν μερικά χρόνια κάτω από την τεράστια διεθνή κινητοποίηση, σήμερα συνελήφθη και κρατείται μαζί με δεκάδες άλλους ως ”υποκινητής τρομοκρατίας”. Μάλιστα μια βδομάδα πριν συνελήφθη και ο πατέρας της.

Με αυτόν τον τρόπο το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ προχωρά στην σφαγή του λαού της Παλαιστίνης. Με καθημερινές δολοφονίες, συλλήψεις, βασανισμούς, ξεσπίτωμα οικογενειών και ισοπεδωση των παλαιστινιακών χωριών. Αυτό το έγκλημα στηρίζεται στις πλάτες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και της στήριξης που λαμβάνει και από κυβερνήσεις, όπως της Ελλάδας που μιλάνε για δικαίωμα σε «αυτοάμυνα» σε μια κατοχική δύναμη.

Ο λαός της Ελλάδας και χθες βροντοφώναξε με τεράστιες διαδηλώσεις ότι δε θα γίνει συνένοχος στο έγκλημα. Να σταματήσει τώρα η σφαγή στην Γάζα.

Να σταματήσει κάθε συνεργασία του ελληνικού κράτους με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Τώρα Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Τώρα να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις Ισραηλινές φυλακές!».

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει τις δεκάδες συλλήψεις Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανάμεσά τους και της 22χρονης αγωνίστριας Άχεντ Ταμίμι υπογραμμίζοντας:

«Την ώρα που οι κατοχικές δυνάμεις του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ ισοπεδώνουν την Γάζα με ανελέητους βομβαρδισμούς, σκορπίζοντας το θάνατο σε χιλιάδες Παλαιστινίους, κυρίως σε γυναίκες και παιδιά, προχωρούν σε εκκαθαριστικές επιθέσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη με δολοφονίες, συλλήψεις και τρομοκρατία.

Τεθωρακισμένα και ράμπο των Ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων προέβησαν σε εκκαθαριστική επιχείρηση, εισβάλλοντας στο χωριό Ναμπί Σαλέχ στη Δυτική Όχθη, διαλύοντας το σπίτι της οικογένειας Ταμίμι, συλλαμβάνοντας την 22χρονη αγωνίστρια στο κρεβάτι της!

Η Παλαιστίνια αγωνίστρια Άχεντ Ταμίμι είχε συλληφθεί ξανά από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής από όταν ήταν ανήλικη, μόλις 16 χρονών και απελευθερώθηκε ύστερα από την τεράστια διεθνή κατακραυγή, που εκφράστηκε και στη χώρα μας από την ΟΓΕ μαζί με τα εργατικά σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς. Σήμερα συνελήφθη και κρατείται ξανά, μαζί με δεκάδες άλλους Παλαιστίνιους, με την κατηγορία της “υποκίνησης τρομοκρατίας”.

Ο πραγματικός τρομοκράτης, όμως, είναι το κράτος- δολοφόνος του Ισραήλ που με αυτό το απαράδεκτο πρόσχημα προχωρά στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, με καθημερινούς βομβαρδισμούς, δολοφονίες, συλλήψεις, βασανισμούς, ξεσπίτωμα οικογενειών και ισοπέδωση των παλαιστινιακών χωριών.

Ο πραγματικός τρομοκράτης είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ που στηρίζουν το κατοχικό κράτος του Ισραήλ βάζοντας “πλάτη” στο σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού. Μαζί τους κράτη και κυβερνήσεις, όπως της Ελλάδας, που ξεπλένουν την ισραηλινή κατοχή και τις αποτρόπαιες πράξεις μιλώντας για το “δικαίωμα στην αυτοάμυνα” του κράτους – δολοφόνου.

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του λαού και τις γυναίκες της Παλαιστίνης για να αποκτήσουν τη δική τους πατρίδα με το λαό κυρίαρχο σ’ αυτήν στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα.

Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις Ισραηλινές φυλακές, μεταξύ αυτών και η Άχεντ Ταμίμι.

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: