“Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται…!” – Άθλια ανακοίνωση κι ίσες αποστάσεις από τη δημοτική αρχή Ν. Σμύρνης

Η δημοτική αρχή της Νέας Σμύρνης έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση, όπου όχι απλά αρνείται να καταδικάσει την εξόφθαλμη κατασταλτική μανία της αστυνομίας κατά δημοτών της πόλης, αλλά ουσιαστικά ρίχνει τις βασικές ευθύνες στους πολίτες

Η βία είναι καταδικαστέα, μας λέει ο δήμος Νέας Σμύρνης.
Ξέρετε όμως τι είναι ακόμα χειρότερο και πιο έντονα καταδικαστέο;

Να κάνεις πως δεν ξέρεις, δεν είδες, δεν άκουσες τίποτα. Να καταδικάζεις γενικά και αόριστα τη βία, ενώ όλα τα βίντεο δείχνουν τους Πραιτωριανούς της κυβέρνησης να τσακίζουν στο ξύλο απλούς πολίτες, κάνοντας επίδειξη δύναμης και βασικά του ήθους τους.

Την ώρα που ακόμα και ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ αναγκάστηκε να ομολογήσει, αφού παρέθεσε την εκδοχή της ΕΛΑΣ περί δήθεν επίθεσης πίσω από την άγρια επίθεση σε κατοίκους της Νέας Σμύρνης, ότι “η πραγματικότητα διαψεύδει εν μέρει τους ισχυρισμούς”, η δημοτική αρχή της Νέας Σμύρνης έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση, όπου όχι απλά αρνείται να καταδικάσει την εξόφθαλμη κατασταλτική μανία της αστυνομίας κατά δημοτών της πόλης, αλλά ουσιαστικά ρίχνει τις βασικές ευθύνες στους πολίτες, ενοχοποιώντας τους ότι τάχα δεν τηρούν τα μέτρα δημόσιας υγείας!.

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του δήμου, ανέφερε συγκεκριμένα πως:
ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ Η ΒΙΑ ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ
Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται.
Οι εικόνες που είδαμε σήμερα στην Πλατεία δεν τιμούν ούτε την πόλη μας, ούτε τους πολίτες, ούτε την Αστυνομία.
Είναι δύσκολο να τηρούνται τα μέτρα, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα έχουν κουράσει τον καθένα.
Η συνύπαρξη στον δημόσιο χώρο είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες αλλά και οι κανόνες δημόσιας υγείας πρέπει να τηρούνται από όλους για να διασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της ζωής. Η υπομονή όλων μας δοκιμάζεται καθημερινά, κοινός στόχος να ξεπεράσουμε την πανδημία με τις λιγότερες απώλειες.

Είναι προφανές πως αποτελεί επιλογή της δημοτικής αρχής του Σταύρου Τζουλάκη να ξεπλύνει δια τον “ίσων αποστάσεων” της δράση της αστυνομίας, δίνοντας άλλοθι στην ασύλληπτη αγριότητα που καταγράφηκε ζωντανά από τους περαστικούς και προκάλεσε την δίκαιη αγανάκτηση των κατοίκων, ακόμα και σε μια παραδοσιακή μεσοαστική περιοχή, όπως είναι η Νέα Σμύρνη. Είναι φανερό πως ο ζήλος του δημάρχου να μην κακοκαρδίσει την ΕΛΑΣ και τους πολιτικούς της προϊστάμενους, τον έχει οδηγήσει σε πλήρη αποκοπή από την κοινωνική πραγματικότητα στον ίδιο του το δήμο. Από την άλλη, τέτοια περιστατικά είναι και μια ευκαιρία για να αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο των “σύγχρονων” και “ακομμάτιστων” τοπικών αρχόντων, που δεν είναι παρά η ευθυγράμμιση με τον πυρήνα του αστικού κράτους και της “νόμιμης” κρατικής βίας.

Υπενθυμίζουμε, τέλος, πως ο Δήμος είχε επιστρατεύσει τα ΜΑΤ και πριν από μερικούς μήνες, για να κλείσει το Άλσος της Νέας Σμύρνης, κάτι που αναδεικνύει την άθλια στάση και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής για όσα συνέβησαν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: