Κάντο όπως ο Δένδιας – Μήνυση στον Independent ισχυρίζεται πως θα κάνει η Χρυσή Αυγή

Μήνυση δηλώνουν πως θα καταθέσουν οι Χρυσαυγίτες στη βρετανική εφημερίδα κι όσους αναπαρήγαγαν το άρθρο στο οποίο αναφέρεται αυτό που ήξεραν άπαντες εκτός από μεγάλα μέσα ενημέρωσης στη χώρας μας, ότι “φιλεύσπλαχνοι” χρυσαυγίτες κρύβονταν ανάμεσα στους πλιατσικολόγους των καμένων σπιτιών στην Αττική.

Όπως οι περισσότεροι ήδη γνωρίζετε, μετά από μέρες που τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ έθαψαν την είδηση της σύλληψης τριών ατόμων που φέρονται να έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή για πλιάτσικο σε καμένα σπίτια, ένα άρθρο στην εφημερίδα Independent με τίτλο “Η ακροδεξιά προσπάθησε να σπείρει μίσος στον απόηχο των πυρκαγιών – Να πώς απέτυχε”, ανέφερε το συγκεκριμένο γεγονός, όπως και την απορριπτική αντιμετώπιση των φασιστών από κατοίκους της περιοχής.

Πληροφορούμαστε λοιπόν από το Δρομογράφο ότι η ναζιστική εγκληματική οργάνωσε ενοχλήθηκε τα μάλα από το γεγονός, καθώς χάλασε την ωραία ατμόσφαιρα κουκουλώματος στα μέινστριμ μίντια της χώρας, κι αποφάσισε να υποβάλει μήνυση στη βρετανική εφημερίδα, το ΑΠΕ κι όσα μέσα αναπαρήγαγαν το συγκεκριμένο άρθρο.

Δεν αποτελεί έκπληξη πως μας ήρθε περίπου αυτόματα ο συνειρμός με τη διαβόητη μήνυση που θα κατέθετε κατά δήλωσή του ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξης της κυβέρνησης Σαμαρά Νίκος Δένδιας στο βρετανικό Γκάρντιαν, για δημοσίευμα που έκανε λόγο για βασανισμούς κρατουμένων στη ΓΑΔΑ. Η σχετική εξαγγελία είχε γίνει τον Οκτώβρη του 2012 κι έκτοτε η τύχη της αγνοείται. Αν μη τι άλλο, οι χρυσαυγίτες ξέρουν να εμπνέονται από επιτυχημένα επικοινωνιακά πρότυπα. Είμαστε όμως σίγουροι πως εκείνοι θα τηρήσουν το λόγο τους και θα αποστομώσουν τους συκοφάντες. Άλλωστε ποτέ δεν έχουν δώσει δικαιώματα για το αντίθετο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: