Ήρθε η ώρα των πολλών … δώρων στους καπιταλιστές – Με σβήσιμο προστίμου ΣΕΚΑΠ και άδεια σε κανάλι του Μαρινάκη κλείνει τη θητεία του ο ΣΥΡΙΖΑ

Με αγώνα υπέρ χρεών και αδειών, η κυβέρνηση αναδεικνύεται νικήτρια στη μάχη με το χρόνο για την ταχύτερη δυνατή εξυπηρέτηση της αστικής τάξης, υπεράνω κομματικών προτιμήσεων.

“Είμαστε κάθε λέξη του συντάγματος αυτής της χώρας” είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας σχεδόν ταυτόχρονα με την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων του ΣΥΡΙΖΑ το Φλεβάρη του 2015. Και αν το γράμμα του συντάγματος παραβιάστηκε αρκετές φορές σε επιμέρους θέματα, ακολουθώντας τις καλύτερες παραδόσεις των προκατόχων τους, κανείς δεν μπορεί να τους προσάψει πως δεν τήρησαν το πνεύμα του ή έστω τον πυρήνα του, δηλαδή την προστασία του κεφαλαίου.

Απέδειξαν μάλιστα ότι, όσο σκληρή κι αν ήταν η αντιπαράθεσή τους με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, αντιστρόφως ανάλογη της προσκόλλησής τους σε άλλα, δεν υπάρχουν απόλυτοι αποκλεισμοί στις χάρες τους προς τους καπιταλιστές, φιλικούς και μη προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση, όπως λέει κι ο Λα Κάππα, πολέμησε μέχρι τελευταίας ρανίδας το κεφάλαιο, φέρνοντας τελευταία στιγμή τροπολογία για τη διαγραφή του παλιού προστίμου της ΣΕΚΑΠ, την οποία πέρσι εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη μεταβίβασε ως μέρος της Donskoy Tabak σε ιαπωνική εταιρεία, καθιστώντας εύλογο το ερώτημα αν αυτή η πώληση έγινε με τη διαβεβαίωση προς την τελευταία πως η εκκρεμότητα θα λάμβανε αίσιο για τους νέους ιδιοκτήτες τέλος.

Η μεγαθυμία του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο αναδεικνύεται σε μια εξυπηρέτηση κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, βάσει της οποίας το κανάλι Οne Channel που ανήκει στο μιντιακό όμιλο Alter Ego συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, λαμβάνει συντομότατα άδεια πανελλαδικής εμβέλειας. Από το ανεξάρτητο ΕΣΡ βεβαίως – βεβαίως, κι όσοι βλέπετε προεκλογικές και άλλες σκοπιμότητες είστε καχύποπτοι και θέλετε να έρθει ο Κούλης.

Η πρωτοδεύτερη φορά αριστερά, πάνω στο προεκλογικό της νεκροκρέβατο, φροντίζει να συγχωρήσει όσους την πίκραναν πολύ και να ευχαριστήσει όσους τη βοήθησαν. Εξάλλου όπως οι περισσότεροι ετοιμοθάνατοι, έχει έγνοια να κλείσει όσο γίνεται τους λογαριασμούς της και να αφήσει καλή υστεροφημία εκεί που πρέπει, προσδοκώντας σε ανάσταση ποσοστών και ζωή του μέλλοντος Μαξίμου.

Εσύ ποια τελευταία επιθυμία θα είχες αν ήσουν κυβέρνηση;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: