Ηριάννα και Περικλής παραμένουν στη φυλακή – Το κράτος του τρομονόμου δείχνει τα δόντια του

Δεν αφορά δύο άτομα ή ένα χώρο, αλλά το λαϊκό κίνημα. Δεν είναι τυχαία απόφαση ενός κακού δικαστή, αλλά πιστή εφαρμογή του τρομονόμου. Η εναντίωση στην αδικία δε σημαίνει παχιά μεγάλα λόγια αλληλεγγύης, αλλά άμεση κατάργηση του τρομονόμου.

Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή απορρίφθηκε από το Εφετείο. Η έδρα αποφάσισε πως δε συντρέχουν λόγοι για την αναστολή της πρωτόδικης απόφασης που έστειλε δύο νέα παιδιά, χωρίς επαρκή στοιχεία, απλά και μόνο για τις “κακές παρέες” τους και τις πολιτικές απόψεις των φίλων τους.

Στο άκουσμα της ανακοίνωσης της απόφασης, δεκάδες αλληλέγγυοι που είχαν συγκεντρωθεί στα Δικαστήρια, ξέσπασαν οργισμένοι σε αποδοκιμασίες, φώναξαν συνθήματα κατά της αστικής δικαιοσύνης (Ες-Ες, Μπάτσοι-Δικαστές) και πέταξαν καρέκλες κι αντικείμενα προς την έδρα.

Πρόκειται για μια άδικη και προκλητική απόφαση, που αρνείται να αναγνωρίσει ότι η φυλακή πηγαίνει πίσω το διδακτορικό και τα επαγγελματικά της Ηριάννας, που υφίσταται ανεπανόρθωτη βλάβη από την άδικη κράτησή της. Αρνείται να αναγνωρίσει τους σοβαρούς λόγους υγείας που επικαλείται ο Περικλής, πάσχοντας από μια πάθηση που επιβάλλει να βρίσκεται σε καθαρό περιβάλλον, μακριά από χώρους καπνιζόντων -όπως οι φυλακές.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εξοργιστική εισήγηση του εισαγγελέα Γεώργιου Γεράκη, που έκανε λόγο για “έντονη αντικοινωνικότητα” -σχετικά με τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται η Ηριάννα κι ο Περικλής- προτείνοντας να παραμείνουν στη φυλακή και να μην απελευθερωθούν με περιοριστικούς όρους. Σημειωτέον πως εναντίον του ίδιου εισαγγελέα έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σχετικά με το σκάνδαλο SIEMENS.

Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι μια σχετική έννοια, ακριβώς γιατί είναι ταξική. Τόσο σχετική που να αφήνει τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα να κυκλοφορούν ελεύθερους και την ίδια στιγμή να κλείνει στη φυλακή αθώους που βιώνουν τα καλά ενός “κράτους δικαίου” που δεν τους αναγνωρίζει ούτε το τεκμήριο της αθωότητας.

Η στοχοποίησή τους δεν είναι μεμονωμένο κρούσμα, δεν αφορά ένα χώρο ή δύο συγκεκριμένα άτομα. Είναι ένα όπλο που μπορεί το σύστημα να χρησιμοποιήσει ανά πάσα στιγμή ενάντια σε οποιονδήποτε και προπαντός ενάντια στο λαϊκό κίνημα (δεν είναι μια απλή σύμπτωση η δικογραφία που υποβλήθηκε σήμερα για την αντι-ιμπεριαλιστική κινητοποίηση στη Δυτική Μακεδονία).

Όλα αυτά δεν είναι “σπορά της τύχης”, δεν οφείλονται στο “κακό ριζικό”, στη συγκυριακή σύνθεση του Δικαστηρίου, ούτε προφανώς στο ότι το δικαστικό σύστημα “πολεμά την αριστερή κυβέρνηση”, όπως επιχειρούν να το περάσουν κάποιοι. Σε όσους ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα, ενάντια στη συνέπεια, αλλά αφήνουν στο απυρόβλητο την αιτία που την προκαλεί, αφιερώνουμε το εύστοχο κι άκρως επίκαιρο σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη.

Οι “κακοί” δε δρουν τυφλά ούτε τυχαία. Έχουν στα χέρια τους ένα πολύτιμο εργαλείο που λέγεται τρομονόμος και μπορούν να το εφαρμόζουν κατά το δοκούν. Όποιος θέλει να συγκρουστεί μαζί τους, όποιος είναι εναντίον τους, δεν έχει παρά να παλέψει για την κατάργηση του τρομονόμου. Ιδίως εφόσον είναι μια κυβέρνηση που πλασάρει έντεχνα πως κόπτεται για τα “ανθρώπινα δικαιώματα”. Όλα τα άλλα είναι παχιά μεγάλα λόγια που περισσεύουν.

Να καταργηθεί τώρα ο τρομονόμος. Να αποφυλακιστούν άμεσα η Ηριάννα κι ο Περικλής.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: