Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών

Στην Τήνο γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει «πράσινη ανάπτυξη» και τον ζήλο της κυβέρνησης να μας την επιβάλει με ΜΑΤ και βία. Η μαζική εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο νησί δεν συνδέεται με τις τοπικές μας ανάγκες.

Στις 6 Νοέμβρη διαδηλώνουμε στην Αθήνα, Σύνταγμα 2 μμ και σε όλη την Ελλάδα. Ενώνουμε τη φωνή μας με το διεθνές κίνημα ενάντια στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα αλλά και με τα περιβαλλοντικά κινήματα στην Ελλάδα ενάντια στην κυβέρνηση που είναι από τους μεγαλύτερους εμπρηστές της φύσης και του κλίματος.

Είναι υπεύθυνη για τα 1,3 εκατομμύρια στρέμματα που έγιναν στάχτη το καλοκαίρι στη χώρα και την επέλαση των κερδοσκόπων που ετοιμάζονται να «επενδύσουν» πάνω στα αποκαΐδια, ενώ ο κόσμος κινδυνεύει από τις πλημμύρες.

Πουλάει «πράσινη ανάπτυξη» την ώρα που συνεχίζει τις εξορύξεις ορυκτών καυσίμων και ρημάζει τις βουνοκορφές και τα νησιά με ανεμογεννήτριες!

Στην Τήνο γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει «πράσινη ανάπτυξη» και τον ζήλο της κυβέρνησης να μας την επιβάλει με ΜΑΤ και βία. Η μαζική εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο νησί δεν συνδέεται με τις τοπικές μας ανάγκες. Η ονομαστική παραγωγή όλων των ανεμογεννητριών που είναι πιθανόν να εγκατασταθούν στο νησί, είναι πολλαπλάσια του ρεύματος που καταναλώνουμε.

Οι ανεμογεννήτριες που σχεδιάζεται να εγκατασταθούν έχουν ύψος 70 έως 145 μέτρα, ενώ για κάθε βάση ανεμογεννήτριας θα χρειαστούν τουλάχιστον 400 κυβικά μέτρα σκυρόδεμα, θα διανοιχτούν νέοι δρόμοι πρόσβασης στις κορυφές του βουνού πλάτους έως και 10 μέτρων σε απότομες σχετικά πλαγιές, με αλλοίωση της φυσιογνωμίας της περιοχής καθώς και εσωτερική οδοποιία μέσα στα αιολικά πάρκα.

Αυτή η τεράστια επένδυση είναι μόνο για τα συμφέροντα των μεγαλοεπενδυτών που θέλουν να κερδοφορήσουν αδιαφορώντας για το φυσικό περιβάλλον του νησιού μας. Είναι χρήματα που βγαίνουν από την τσέπη μας για να υποστηρίξουν μονοπώλια της ενέργειας. Θα τους σταματήσουμε στην πράξη, βουνοκορφή τη βουνοκορφή και νησί το νησί. Το περιβαλλοντικό κίνημα μπορεί να νικήσει με έναν μεγάλο συντονισμό των επιμέρους μαχών και περιοχών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: