Η ΕΦΕ καταγγέλλει τον “προγραμματισμένο” τραυματισμό φωτορεπόρτερ σε αγώνα της Super League και τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας

Σοκαριστικός τραυματισμό φωτορεπόρτερ χτες στο ΟΑΚΑ, που καταπλακώθηλε από πινακίδα που παρασύρθηκε από το δυνατό άνεμο. Ακόμα πιο σοκαριστική ήταν η άρνηση του ιδιωτικού ασθενοφόρου να μεταφέρει το φωτορεπόρτερ στο νοσοκομείο…

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα απαράδεκτα έως ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας της διοργανώτριας αρχής οδήγησαν χτες σε ένα σοκαριστικό τραυματισμό φωτορεπόρτερ, που ενώ βρισκόταν στον προβλεπόμενο χώρο, είδε μια πινακίδα να παρασέρνεται από το δυνατό αέρα και να προσγειώνεται πάνω του, πλακώνοντάς τον. Ακόμα πιο σοκαριστική ήταν, ωστόσο, η συνέχεια, καθώς το ιδιωτικό ασθενοφόρο που βρισκόταν στο ΟΑΚΑ έδιωξε το φωτορεπόρτερ, χωρίς να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Η ΕΦΕ καταγγέλλει το γεγονός κάνοντας λόγο για “προγραμματισμένο” τραυματισμό, λόγω της οφθαλμοφανούς ανεπάρκειας μέτρων ασφαλείας στην ανακοίνωσή της. Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενό της.

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει τον τραυματισμό του μέλους της, Παναγιώτη Μοσχανδρέου, φωτορεπόρτερ, ελεύθερου συνεργάτη του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών, κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος ΑΕΚ Αθηνών – Απ. Σμύρνης.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, που ήταν γνωστά τόσο στους υπεύθυνους του γηπέδου όσο και στην Super League, αλλά και στην Ε.Π.Ο., διαφημιστική πινακίδα ενός εκ των χορηγών του πρωταθλήματος «απογειώθηκε» από τον έντονο αέρα και προσγειώθηκε κυριολεκτικά πάνω στο συνάδελφό μας, ο οποίος βρισκόταν σε θέση προβλεπόμενη για φωτορεπόρτερ, όπως ορίζεται από τη Super League.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός πώς, με επικίνδυνη αμέλεια, τοποθετούνται τέτοιες βαριές πινακίδες χωρίς την προβλεπόμενη στήριξη σε γήπεδο της κορυφαίας διοργάνωσης του επαγγελματικού Ελληνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Προφανώς και δεν υπήρξε καμία μέριμνα τόσο για την ασφάλεια των φωτορεπόρτερ όσο και των ίδιων των παικτών, παραγόντων και θεατών του αγώνα. Θεωρούμε ότι τέτοιες τρισάθλιες συνθήκες σε ένα από τα κορυφαία, πιο σύγχρονα και κεντρικά γήπεδα της χώρας, δεν τιμούν την εικόνα του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Καλούμε τη διοργανώτρια αρχή, τη Super League, την ομοσπονδία ποδοσφαίρου, την ΕΠΟ, την πολιτεία, Υπουργείο Αθλητισμού και τη δικαιοσύνη, να πράξουν τα δέοντα για την αποφυγή ανάλογων περιστατικών στο μέλλον. Δεν πρόκειται για απλό εργατικό ατύχημα αλλά για σχεδόν «προγραμματισμένο» τραυματισμό, από οφθαλμοφανή ανεπάρκεια μέτρων ασφαλείας σχετικά με τις διαφημιστικές πινακίδες. Καλούμε επίσης τη Super League, ως υπεύθυνη διοργανώτρια αρχή, να αναλάβει ως ελάχιστη της υποχρέωση, την αποκατάσταση τυχόν ζημιών που υπέστη.

Θα αδράξουμε την ευκαιρία να τονίσουμε ότι οι αθλητικοί φωτογράφοι της χώρας δεν προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες αλλά υποχρεώνονται να τις υπομένουν στους χώρους που προβλέπει η Super League για αυτούς. Θυμίζουμε ότι οι φωτορεπόρτερ κυριολεκτικά δίνουν την εικόνα, για το προϊόν της διοργανώτριας αρχής πρωταθλήματος.

Τέλος, κοινοποιούμε την παρούσα καταγγελία στις διεθνείς ομοσπονδίες τύπου και ποδοσφαίρου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: