Η δικομματική αντιπαράθεση του τίποτα… – Ο Αποστολάκης δεν αποδέχεται τη θέση του υπουργού!

Λέτε να ζούμε “νέα Ιουλιανά” και τη “νέα αποστασία”; Αν είναι έτσι, καλό είναι η αξιωματική αντιπολίτευση να δείξει στην πράξη την αντίθεσή της στην κυβέρνηση και να σταματήσει να υπερψηφίζει τα μισά νομοσχέδια που φέρνει στη Βουλή…

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε υπουργό τον Αποστολάκη, ο Μητσοτάκης έβγαινε στα κεραμίδια της Βουλής και έλεγε πως αυτά γίνονταν μόνο επί χούντας. Τώρα δεν είχε κανένα πρόβλημα να πράξει το ίδιο, για να δείξει τα “ανοίγματα” της κυβέρνησής του, με μια “μεταγραφή” από τους απέναντι. Πήρε όμως τηλέφωνο τον Τσίπρα, για να τον ενημερώσει λίγο πριν ανακοινώσει το νέο σχήμα, όπως θα έκανε ο Πέρεθ της Ρεάλ, αν ήθελε να κλείσει έναν παίκτη της Μπαρτσελόνα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν, ενώ ο άτυπος παρατηρητής, Τζέφρι Πάιατ, φρόντισε να δώσει την έγκρισή του, συγχαίροντας τον φίλο του για τη θέση του υπουργού…

Εκεί όμως η Κουμουνδούρου ύψωσε ξαφνικά τείχος και άρχισε τα άσφαιρα πυρά. Απάντησε στον Μητσοτάκη πως αυτό δεν είναι συναίνεση αλλά εξαγορά, θυμήθηκε το παρελθόν της οικογένειας και έκανε λόγο για αποστασία, ανεβάζοντας τεχνητά τους τόνους!

Λίγη ώρα αργότερα, ο απόστρατος ναύαρχος Αποστολάκης είπε πως δεν μπορεί υπό αυτές τις συνθήκες να αναλάβει Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, καθώς δεν πληροίται ο βασικός όρος της διακομματικής συναίνεσης στο πρόσωπό του. Κατά συνέπεια το σίριαλ συνεχίζεται κι η θέση του επικεφαλής του νέου υπουργείου είναι στον αέρα…

Λέτε να ζούμε τελικά τα “νέα Ιουλιανά” -κι ας μπαίνει ο Σεπτέμβρης; Εξάλλου κι εκείνη η ιστορική περίοδος είχε ως αφορμή μια θέση στο κυβερνητικό σχήμα -του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Και κάπου εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες. Η “πολιτική καταιγίδα” λαμβάνει χώρα σε μια κουταλιά νερό, ο κόσμος δε βρίσκεται στους δρόμους για να αποκρούσει την… αποστασία και τα κόμματα φαίνεται να ψάχνουν τρόπους για να εντείνουν τεχνητά το κλίμα και να τονίσουν τις ασήμαντες διαφορές τους.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα που διαμαρτύρονται για τη… “νέα αποστασία”, αν έχουν τέτοιες αγεφύρωτες διαφορές με τη νέα κυβέρνηση, το πολιτικό της ήθος και προπαντός τα μέτρα που φέρνει προς ψήφιση, καλό θα είναι να το αποδείξουν έμπρακτα στη Βουλή και να μην υπερψηφίζουν τόσο πολλά νομοσχέδια του Μητσοτάκη, λες και είναι άτυπη συμπολίτευση…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: