Η αναθεώρηση του αρ. 187 θα ξημερώσει μαύρες μέρες!

Ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον, αλλά κάποιοι του στρώνουν το μέλλον!

Με τη δίκη της Χρυσής Αυγής να βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα στο πολύ κρίσιμο σημείο της εξέτασης των μαρτύρων υπεράσπισης, οι οποίοι δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ήξεραν τίποτα για αυτά τα “άγια παιδιά” που ουδέποτε εγκλημάτισαν, η κυβέρνηση Σύριζα αποφασίζει ελαφρά τη καρδία και προβάλλοντάς το σαν ευεργέτημα, να αναθεωρήσει το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε χαρακτηριστικά πως όλοι όσοι εργάζονται για την προώθηση του νέου αυτού σχεδίου, που εν τοις πράγμασιν προβλέπει μειωμένο πλαίσιο ποινής για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, είναι καταξιωμένοι δικαστικοί και επιφανείς νομικοί. Εμείς, πάλι θα τους συμβουλεύαμε να περάσουν μια βόλτα από το Εφετείο, όπου εκτυλίσσεται η διαδικασία της δίκης των φασιστών και να δουν πραγματικά επιφανείς νομικούς να εργάζοντα σκληρά, εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Είναι οι δικηγόροι της Πολιτικής αγωγής, της οικογένειας Φύσσα, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, των Αιγύπτιων αλιεργατών. Μέχρι τώρα η κυβερνητική πλευρά δεν τους έχει βοηθήσει ουσιαστικά στο παραμικρό, το αντίθετο θα έλεγε κανείς. Μόνοι διεκδίκησαν και πέτυχαν περισσότερες δικασίμους στην αίθουσα του Εφετείου, μη παρακώλυση της διαδικασίας. Τώρα με την παρούσα απόφαση περί αναθεώρησης τινάζει στον αέρα, όλα όσα έχουν προσπαθήσει τόσον καιρό.

Δεν μπορούμε να μην βλέπουμε καχύποπτα αυτή την απόφαση, στην παρούσα στιγμή. Αν αφεθούν τα πράγματα ως είναι, η Διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης αντιμετωπίζει ποινή καθείρξεως 10-20 έτη. Με την αναθεώρηση το αδίκημα υποβιβάζεται σε απλή επιβαρυντική περίσταση του αδικήματος της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, η οποία αντιμετωπίζεται και με την τροποποίηση με το ίδιο πλαίσιο ποινής που ισχύει μέχρι τώρα 5-10 έτη. Δε χρειάζεται να γνωρίζει κανείς νομικά για να κατανοήσει ποιοι ακριβώς θα χαρούν με την παρούσα απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η αναθεώρηση αυτή θα ξημερώσει μαύρες μέρες , με τα ανώτερα στελέχη της Χρυσής Αυγής, να πέφτουν στα μαλακά και να καταδικάζονται ακριβώς όπως και τα εκτελεστικά τους όργανα.

Δεν είναι δυνατόν να αγνοεί κανείς την σπουδαιότητα της απόδοσης δικαιοσύνης, να επικαλείται ευαισθησίες, ψευτοδικαιωματισμούς και αντιφασισμό, όταν χαρίζεται στους φασίστες και παράλληλα αγνοεί τα υπάρχοντα θύματά τους, αλλά και ανοίγει το δρόμο για ενδεχόμενες επιθέσεις στο μέλλον.

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον, αλλά κάποιοι του στρώνουν το μέλλον!

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: