Γιάννης Δελής: Τα κόμματα που είναι με την «απελευθέρωση» των σιδηροδρόμων δεν μπορούν να παριστάνουν τον ανήξερο για το έγκλημα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Το πιο παρήγορο σημάδι αυτής της ζοφερής πραγματικότητας είναι η αντίδραση της νεολαίας – Η νοοτροπία “πάμε και όπου βγει” δοκιμάστηκε και είναι η ώρα να πάμε αλλιώς»

Την απαίτηση του ΚΚΕ και του ελληνικού λαού «να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας και να μην συγκαλυφθεί απολύτως τίποτα», εξέφρασε ο βουλευτής του Κόμματος, Γιάννης Δελής, ο οποίος ανέδειξε τις ευθύνες που υπάρχουν για το έγκλημα στα Τέμπη.

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, πριν την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας.

Στην Επιτροπή σημειώθηκε αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, για το δυστύχημα.

«Ουδείς εδώ δικαιούται να παριστάνει τον ανήξερο», σχολίασε ο Γιάννης Δελής, εξηγώντας πως «η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήρθε από το πουθενά. Υπήρχαν εδώ και καιρό ενδείξεις πως έχει διαμορφωθεί μια πάρα πολύ επικίνδυνη κατάσταση στις σιδηροδρομικές μεταφορές για επιβάτες και για εργαζόμενους».

Ο Γιάννης Δελής υπογράμμισε πως υπήρχαν πάρα πολλές προειδοποιήσεις από τους εργαζόμενους ότι ήταν θέμα χρόνου να συμβεί ένα πιο σοβαρό ατύχημα, οι οποίες αγνοήθηκαν από την κυβέρνηση και από την εταιρεία. «Δεν πρόκειται για μια κακή στιγμή απλώς, αλλά για ένα έγκλημα προδιαγεγραμένο με αιτίες και ενόχους γνωστούς, το κράτος και την εταιρεία που για τα κέρδη τους θυσιάζουν ζωές», είπε, αναδεικνύοντας τη στρατηγική της «απελευθέρωσης» που προωθήθηκε από όλα τα κόμματα του συστήματος.

«Δεν είναι ώρα της σιωπής αλλά ώρα της φωνής και του αγώνα» σημείωσε, προσθέτοντας πως «το πιο παρήγορο σημάδι αυτής της ζοφερής πραγματικότητας είναι η αντίδραση της νεολαίας», καθώς «η νοοτροπία “πάμε και όπου βγει” δοκιμάστηκε και είναι η ώρα να πάμε αλλιώς».

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: