Γελάνε και τα πόμολα των ασφαλιτών – “Παράνομη η παρακολούθηση πολίτη” λέει το υπουργείο Προ.Πο για τη διαφυγή Παππά

Δηλαδή γίνονταν παρακολουθήσεις πολιτών και κατηγορουμένων Βίρνα;

Αυτές τις μέρες, πολλά και βαρύγδουπα ρεπορτάζ μας διαβεβαίωναν για το “στενό κλοιό” γύρω από την ηγεσία της ΧΑ, για την ΕΛΑΣ που “παρακολουθεί κάθε τους κίνηση” ώστε με την ανακοίνωση απόφασης φυλάκισης να κάνει έφοδο για τη σύλληψή της. Ο δε διαβόητος για τις κατά καιρούς δηλώσεις του συνδικαλιστής της αστυνομίας Μπαλάσκας, κάγχαζε στα παράθυρα ότι “ούτε μία στο τρισεκατομμύριο να διαφύγει χρυσαυγίτης”, λίγο πριν γίνει μπουχός ο καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Χρήστος Παππάς. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, τα ίχνη του είχαν χαθεί για τις αρχές από την 1η Οκτώβρη, όταν και έδωσε για τελευταία φορά στο Α.Τ της περιοχής του, όπως προβλεπόταν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27 Αυγούστου 2015, όταν και μετατράπηκαν επί το επιεικέστερο οι περιοριστικοί όροι του υπόδικου τότε στελέχους της ΧΑ. Το γεγονός πως αυτή η τροποποίηση έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιήθηκε από το Υπουργείο Προ.Πο για να στήσει άλλη μια δικομματική σκιαμαχία, αλλά και για να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα για το φιάσκο με τη διαφυγή Παππά (κι η εκδοχή του φιάσκο είναι απλά η επιεικέστερη).

Ανάμεσα σε άλλα κωμικοτραγικά που αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, ξεχωρίζει φυσικά το σημείο όπου γίνεται επίκληση στην ιερή αστική νομιμότητα: “Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο”.

Δηλαδή γίνονταν παρακολουθήσεις πολιτών και κατηγορουμένων Βίρνα; Άκουσον – άκουσον, σε λίγο θα μας πουν ότι υπάρχουν ασφαλίτες, κι ότι παρακολουθούνται ακόμα και συγκεντρώσεις εργαζόμενων και φοιτητών.

Παρακάτω το υπουργείο δεν παραλείπει να επαινέσει ουσιαστικά τον φυγόποινο φασίστα για την ως τώρα εξαιρετική διαγωγή του, καθώς “με άνεση εφήρμοζε τους νέους όρους”, εμφανίστηκε την 1η Οκτωβρίου “ως όφειλε”, και “Δεν είχε καμία υποχρέωση” να εμφανιστεί έκτοτε. Αντίστοιχο και οι ΕΛΑΣ τα έκανε όλα “ως όφειλε”, αλλά και μετά την εξαφάνιση Παππά “ενεργεί τα δέοντα”, σε περίπτωση που είχατε αμφιβολίες δηλαδή.

Σπουδαίο μαργαριτάρι του κειμένου είναι η προσπάθεια να εξισωθεί εμμέσως πλην σαφώς η αποτροπή διαφυγής του καταδικασμένου αρχιναζί με πρακτικές της “ταραγμένης μετεμφυλιακής πολιτικής μας ιστορίας”, αλλά και η αναφορά σε “σταλινισμό”, που είναι σαν την κόκα κόλα του αντικομμουνιστή που πάει με όλα, όπως η άλωση της Καρχηδόνας για τον Κάτωνα τον Πρεσβύτερο.

Το πιο διασκεδαστικό – not – σε όλα αυτά, είναι ότι και πάλι ο Μπαλάσκας, με την ουρά στα σκέλια αυτή τη φορά, επανήλθε στα κανάλια αδειάζοντας πλήρως την πολιτική του ηγεσία, μιλώντας για “κάποιο μικρό κενό” στην επιχείρηση σύλληψης του Παππά, και για “σαφέστατες διαταγές” διακριτικής παρακολούθησης του Παππά από αστυνομικούς. Αλλά σε ενδοοικογενειακούς καβγάδες δεν υπεισερχόμαστε, ας τα βρουν μεταξύ τους. Και κυρίως επείγει να βρουν το ναζί εγκληματία, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει πλήρης άγνοια σε όλη την ΕΛΑΣ για το πού μπορεί να τα πίνει αυτή τη στιγμή εις υγείαν της αστικής νομιμότητας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: